Saray ortağı olduğunu iddia eden ve AKP tarafından bir çok kez reddedilen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin kanalı Ulusal Kanal'da 'Çıkış Yolu' programında yine partisinin gazetesi olan Aydınlık'ın editörü Nadir Temeloğlu ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur'un sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın, KHK'larla ihraç edilenler için “haklarında kesinleşmiş yargı hükmü olsa bile yeniden yargılayacaklarına” yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Doğu Perinçek, “Bu CHP yönetiminin hangi noktalara geldiğini gösteren bir olay. Bu ne demek? Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin iktidarı olmayacağız. Onun mirasını hiçe sayıyoruz. Yeni bir devlet kurarken bile Türk Devrimi “Osmanlı Devleti’nin hakiki ve tabii mirasçısı olan” dedi. İşte devlet budur. “Yargı hükmü olsa bile” dediğiniz zaman siz o zaman başka devletin adamlarısınız. Bu şu demek, “Ben alt üst edeceğim Türkiye’yi”. Bunlar hayalde mümkündür. Hiçbir zaman gerçeklikte bunun mümkün olma şansı yok. Türk askeri, Türk polisi ve Türk milleti buna izin vermez.” dedi.

“CHP yönetimi, Türk devletinin yargı hükümlerini tanımaz, ipsiz sapsız bir parti önderliği haline gelmiştir” diyen Perinçek,  “Ancak Biden’ın hükmüne bağlananlar böyle bir şeyi söyleyebilir. Dünyanın hiçbir yerinde bu kafayla bir devleti yönetemezsiniz. Çünkü birden bire sıfırlıyorsunuz. Zaten böyle diyenler devrim yapamaz, iktidar olamaz. CHP Türkiye’ye devletsizliği öneriyor.” ifaderini kullandı.

Perinçek sözlerine şöyle devam etti:

CHP’nin siyaseti FETÖ ve PKK ile ittifakın ötesine geçmiştir. CHP ve İYİ Parti, FETÖ ve PKK ile bir projenin içerisindeler. Meral Akşener diyor ki, “HDP’yi şeytanlaştırıyorlar”. HDP melek mi? HDP ve PKK Meral Akşener’in meleği. Akşener’in kendisi şeytan, baş şeytan. Bakın bir kez daha söylüyorum, şu anda CHP Genel Merkezi’nden daha da ileride ABD tarafından yönetilmektedir Meral Akşener. Onun için baş şeytan diyebiliriz.

‘AYM BAŞKANI HDP’NİN YANINDA TARAF TUTUYOR’
Anayasa Mahkemesi’nin HDP’den ön savunma istemesini “Terör örgütüne imkân tanıyan ve Mehmetçiğe karşı vefasızlık” olarak değerlendiren Perinçek, “AYM Başkanı bana göre yargı sicili olumsuz olan bir şahsiyet haline gelmiştir. 60 gün erteleyecek ne var? Her şey meydanda; mayınlar meydanda, tabutlarda yatan şehitlerimiz meydanda. En fazla 10 gün süre verilmeli. AYM Başkanı’na istifa çağrısını yineliyorum. AYM’nin kararı vatan bütünlüğüne aykırı. AYM Başkanı’nın HDP’nin yanında taraf tuttuğu apaçık ortada. “İş yükümüz var” ne demek? HDP’yi kapatmaktan daha büyük bir sorumluluk var mı? Mehmetçik “iş yüküm var” diyor mu?!” diye konuştu.