Polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen sorunların tespit edilmesine ilişkin CHP tarafından verilen önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP, polis intiharlarının araştırılarak, polisleri intihara sürükleyen sorunların tespit edilip çözülmesi ile polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için araştırılma komisyonu kurulması için önerge hazırladı.

CHP grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, son 6 ay içinde 34 polis memurunun intihar ettiğini söyledi ve “Biz bu intiharların sebeplerini biliyoruz, İçişleri Bakanlığı da biliyor ama kimse bir şey yapmıyor. Eğer bu komisyonun kurulmasına burada oy vermezseniz, bundan sonraki polis intiharlarının her birinde vebaliniz olur” dedi. Araştırma önergesi AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin karşı oylarıyla reddedildi.

Meclis araştırma önergesini hazırlayan CHP’li Bakan, Maçka Parkı’ndaki ve Esenyurt Karakolu’nda ki polis şiddetine dikkat çekerek, “Polisin hukuk dışına çıkması, orantısız güç kullanması, devletin değil bir partinin polisi gibi davranması asla kabul edilemez” diye konuştu.

'ELBETTE İNTİHARLAR GÖRÜLEBİLİR'
Önerge üzerine aleyhte söz aldığını belirterek konuşan AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, DSÖ’nün verilere göre yılda 1 milyon kişinin hayatına son verdiğini belirterek, “Elbette bu ortamda tüm meslek gruplarından intiharlar görülebilir. Her gelişim döneminde görülebilen bir irrasyonel bir davranıştır. Bu konuların çok gündeme getirilmesi toplumda özentiye yol açmaktadır” dedi.

Polislerin her türlü gelişmesinin, yetişmesinin fazlasıyla araştırıldığını, incelendiğini ve tedbirler alındığını savunan Dülger, 2020 yılında 112 bin personelle psikolojik görüşme yapıldığı, kurum içinde her yüz bin kişiye yaklaşık 250 psikolog düştüğünü ve son ayda 64 bin personelin izne çıkarıldığı ve tedavi altına alındıkları bilgilerini paylaştı.