Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li vekillerin imzasıyla Meclis'e sunulan ve "fişleme" adıyla anılan "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi" AKP ve MHP milletvekillerinin Genel Kurul Salonu’nda bulunmamaları üzerine muhalefet oylarının daha fazla gelmesi sebebiyle reddedildi.

Haberi sosyal medya hesaplarından duyuran milletvekilleri, Meclis Başkanı'nın kararı tekrar oylatmaya çalıştığını ifade etti.

CHP'li Ali Mahir Başarır, "Tarihe not düşülsün! Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin TBMM Genel Kurul Salonu’nda bulunmamaları, kendi tekliflerine dahi sahip çıkmamaları nedeniyle muhalefetin oyları ile reddedildi!" dedi.

SARAY İTTİFAKI ŞAŞKIN...
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir konuyla ilgili, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi” muhalefetin oyları ile reddedildi. AKP ve MHP milletvekilleri Şaşkın…” ifadelerini kullandı. Emir, AKP'nin aksi bir tutum içinde bulunmasının milli iradeye darbe olacağını belirterek "Başa dönüldü. Tekrar getirmek isterlerse komisyondan başlayacak. Meclis başkanvekili de oylama yaptı ve sonucu kabul etti" ifadelerini kullandı.