Saray medyasında yer alan Cem Küçük, bir vatandaşa ettiği küfürle gündeme gelen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın 'dolandırıcı' olduğunu ileri sürdü. Küçük, bu kapsamda iş insanı Korkmaz Yiğit'in açtığı davayı anlattı.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de gerilim yaşadığı yurttaşa küfür etmesi sonrası başlayan tartışma, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün köşe yazısıyla  boyutlandı. 

Küçük, 'sicili kabarık biri' dediği Türkkan'ın, geçen haziran ayında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirini dövdürttüğü iddia etti.

"Rezil bir kişilik olan Lütfü Türkkan’ın ablasının oğlu hâlen tutuklu. Bizzat Lütfü Türkkan’ın emriyle bir muhabir kanlar içinde kalana kadar dövüldü. Basın özgürlüğü diyenler oralı olmadı" diyen Küçük, daha sonra 'dolandırıcılık dosyası' diye nitelediği konuya girdi. 

"İş insanı Korkmaz Yiğit (evet, doğru tahmin ettiniz. 1990’lardaki Korkmaz Yiğit) önce 30 yıllık avukatı Harun Tavşancıl’dan şikâyetçi oluyor. 'Beni 45 milyon 966 bin dolar çarptı' diyen Yiğit, avukatını azlediyor" diyen Küçük, iddialarına şöyle devam etti:

Ama burada ilginç bir durum var. Bu 45 milyon doların 4,5 milyon dolarının çarpılmasında rezil Lütfü Türkkan’ın da rolü var. Nasıl mı? Anlatalım... Korkmaz Yiğit rezil Lütfü Türkkan’ı eski eşi Azbiye Hanım vasıtasıyla tanıdığını ve yaptığı bir inşaatın cam işlerini Türkkan’a verdiğini söylüyor. Rezil Lütfü Türkkan Cerrahpaşa’da 'Camcı Lütfü' diye bilinirmiş.

Sonra rezil Lütfü Türkkan bir gün Korkmaz Yiğit’in yanına geliyor ve Etiler-Ulus civarında bir arazisi olduğunu ve bunu Korkmaz Yiğit’e satmak istediğini söylüyor. Yiğit araziyi araştırıyor ve rezil Lütfü Türkkan’la 4,5 milyon dolara anlaşıyor.

Tapunun alınacağı gün rezil Lütfü Türkkan’ın dolandırıcılık refleksi devreye giriyor. O gün tapunun yüzde 11’inin tapusunu verebileceğini, kalan mülkiyetin yüzde 89’unun o an için İBB’de olduğunu fakat satın alıp devretme konusunda her şeyi ayarladığını söylüyor. İşlemler bitince hemen tapuyu devredeceğini beyan ediyor. Korkmaz Yiğit tamam diyor.

'LÜTFÜ TÜRKKAN BENİ TEHDİT ETTİ'

Tabii rezil Lütfü Türkkan 4,5 milyon doları alıyor ama yüzde 89’luk tapu kısmını vermiyor. Korkmaz Yiğit, avukatı Harun Tavşancıl’ı arıyor ve tapunun ne olduğunu soruyor. 'Parayı ödedim ama tapuyu alamadım' diyor avukatı. Yiğit, 'Madem tapuyu vermedi, parayı neden verdin' diye soruyor. Avukat Tavşancıl da, 'Lütfü Türkkan beni tehdit etti. Ben de korktum ve verdim' diye cevaplıyor.

'KORKMAZ YİĞİT DAVA AÇIYOR'

Bunun üzerine Korkmaz Yiğit hem avukatı Harun Tavşancıl hem de rezil Lütfü Türkkan hakkında zimmet, dolandırılık ve görevi kötüye kullanmadan dava açıyor. Yiğit’in aldığı tapunun yüzde 11’lik kısmı 750 bin dolar ediyor. Geriye kalan yüzde 89’luk kısım 3 milyon 750 bin dolar ediyor.

Korkmaz Yiğit defalarca 3 milyon 750 bin dolarını istiyor. Rezil Lütfü Türkkan parayı ödemiyor ve her yerden Korkmaz Yiğit’i engelliyor. 'Üzerine soğuk su iç' diye dalga geçiyor. Yiğit’i vekillik gücüyle tehdit ediyor. Hatta bir keresinde aynen şehit yakınımıza ettiği gibi Korkmaz Yiğit’e, (buraya yazamayacağım) galiz bir küfür savuruyor.

'AKŞENER'E E-POSTA GÖNDERDİ'
Küçük, Korkmaz Yiğit'in açtığı dava sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir yazı yazdığını ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e e-posta gönderdiğini söyledi. Yiğit'in bunlardan herhangi bir sonuç alamadığını kaydetti.