Türkiye’nin düzensiz sığınmacı sorunu her geçen gün büyürken, iktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük konu ile ilgili tartışmalı bir yazı kaleme aldı.

Taliban’ın giderek etkisini arttırdığı Afganistan’dan ülkemize düzensiz bir şekilde sığınmacı gelmesi üzerine tartışmalar artarken yandaşlar da konu ile ilgili düşüncelerini paylaşmaya başladı.

Yandaş Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, konuyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

Küçük, Türkiye’ye stratejik bir mühendislikle gerçekleştirilen göçleri savunmak için konuyu ABD’ye bağladı. Küçük, “Göçmen ya da mülteci bir ülkeye uzun vadede faydalıdır.” diyen Küçük, “Büyük devletler göçmen alırlar. Bunun örneği 20. yüzyılın başında ABD ve Avustralya örnekleridir. ABD göç aldı, süper güç oldu. Avustralya almadı normal bir ülke oldu…” ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara karşı olanları faşist ilan eden Küçük, “Türkiye’de makul insanlar var. Düzensiz göç olmasın, eyvallah. Suça bulaşanlara gereken hukuki cezalar verilsin. Ama topyekûn insanlara karşı olmak faşizmdir!. Bu topraklarda bazılarında faşizm var ama Allah’tan geniş çaplı değil. Bir şeyi anlamak lazım. AK Parti’ye oy kaybettirse de, zararı olsa da Suriye politikası da Afgan politikası da doğrudur” dedi.