Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP'li Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala çıkışı sonrası başlayan tartışmalar sürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşı Arınç'ı Devlet Bahçeli için sildiği ve Arınç'ın da bu yüzden istifa ettiği söylemleri tartışılırken, bir açıklama da Saray'ın küçük ortağı Doğu Perinçek'ten geldi.

'DEMİRTAŞ'A TAHLİYE DİYENLER BİDEN'IN TAYFASI'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski HDP Eş Başkanı, 4 yıldır cezaevinde olan Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini isteyenleri 'Biden'ın tayfası' olarak nitelendirdi. 

Perinçek, Demirtaş'ın tahliyesinin Türkiye'de darbe ve Anayasa'nın ortadan kalkmasıyla mümkün olabileceğini öne sürdüğü açıklamasında ''Türkiye'de bir darbe yapılır, anayasa ortadan kaldırılmaya çalışılırsa ancak o zaman Selahattin Demirtaş tahliye edilir.'' dedi. Demirtaş hakkında tahliye talep edilmesini de Saray'ın küçük ortağı ''gevezelik'' olarak değerlendirdi.

PERİNÇEK'İN HEDEFİNDE AKŞENER

Demirtaş ve Kavala hakkında tahliye talep edenlerin, haksız yere tutuklu bulunduklarını söyleyenleri eleştiren Perinçek, Meral Akşener'i de hedef aldı. 

Akşener'in de Bülent Arınç ile aynı söylemlere sahip olduğunu belirten Perinçek, ''Arınç'la benzer sözler söylemem mümkün değil. Akşener de aynı şekilde bu işlere burnunu sokuyor ve çok yanlış.'' dedi. 

Erken seçim çağrısı yapılmasını da eleştiren ortak Perinçek, bunun kararını CHP ve ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın veremeyeceğini söyledi.

Erken seçim kararını AKP-MHP ittifakının alabileceğini belirten Perinçek ''Biden'ın yıkmak istediği iktidar neden erken seçim istesin!'' dedi. Erken seçim isteyenleri, halkı sokağa dökmekle itham eden Perinçek, bu talebi ''sokak hareketleri planının bir parçası'' olarak nitelendirdi. Erken seçime gidilmemesi durumunda ''Anayasa'nın gayrimeşru olduğunun'' öne sürüleceğini ve ''Bunların devrilmesi gerekir'' denileceğini iddia etti.