TBB 36. Olağan Genel Kurulu TBB Av.Özdemir ÖZOK Kongre ve Kültür Merkezinde toplandı. Kurulda mevcut TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan yarışıyor.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve bazı baro başkanlarının imzasını taşıyan önergenin kabul edilmesinin ardından genel kurul başkanlık divanı, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, Samsun Barosu Başkanı Pınar Gürsel Yıldırım ve Kocaeli Barosu delegesi Gülhanım Kara'dan oluştu.

MA'da yer alan habere göre, TBB Başkanlığı görevine geldiğinin ertesi günü Gezi olaylarının başladığını, o süreçte insan hak ve özgürlüklerini savunduğunu belirten Feyzioğlu, vatandaşların ve meslektaşlarının zarar görmemesi için en zor şartlarda görev yaptığını, ülkenin kaosa sürüklenmemesi için çalıştığını kaydetti.

Önergelerin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’yi kana bulayan kitlesel saldırılarda vatandaşların yanında olduklarını savunarak, “Köprü vazifesi gördük. Nerede bir acı varsa oradaydık, felaket bölgelerindeydik. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Olayın daha ilk saatlerinde tüm barolarımız hep birlikte sonucu ne olur diye beklemedik, darbecilerin karşısında demokrasinin yanında saf tuttuk. OHAL dönemi KHK’larını OHAL kapsamını aşması nedeniyle en önemli hukuki eleştirileri ortaya koyduk. KHK ile ihraç edilen hukukçuların ilkesel olarak karşısında durduk” dedi.

ÇOKLU BARO
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “çoklu baro yasası” karşısında Ankara’da eylem yapan baro başkanlarının yanına gitmek yerine hükümet yetkilileriyle görüşmeye gitmesine ilişkin özeleştiri verdiğini söyleyerek, “Yönetim kurulu üyelerimiz, tamamı ve Anıtkabir’de yürüyüşe katılan baro başkanlarımızı beklemekte olan baro başkanlarımız ile birlikte Eskişehir Yolu üzerine hareket ettiler: Ben yarım saat içinde çözememe ihtimalini düşünmeden yetkili makamlarla görüşmeye gittim. Oraya intikal eden yetkili makamlara çok ağır sözler söylendi. Ben önce oraya gitmeliydim. Bir insanı hayatında yaptığı tek bir hata ile yargılıyorsanız, ilk taşı en günahsızınız atsın” dedi.

BAROLARI SUÇLADI
Mayıs 2020’de TBB ve 80 baro olarak kamuoyuna bir açıklama yaptıklarını, seçim sistemlerine yönelik değişikliklere ilişkin bir araya geldiklerini hatırlatan Feyzioğlu, kendisine tepki gösteren baroları suçladı. Feyzioğlu, “Biz Meclis’te müzakere girişimlerinde bulunurken, bazı baro başkanlarımız Ankara girişinde bir yürüyüş planladılar. Bu planlamaya bizleri dahil etmediler. Yürüyüş bana Ankara Barosu mensubu olamam dolayısıyla sadece SMS ile bildirildi. Eskişehir yokunda meslektaşlarımıza yönelik engelleme haberi geldi. Hemen Eskişehir yoluna koştum. Yolda arkadaşlarımız bazı baro başkanlarını aradı ve orada sert tepkiler aldı. Ben de hayatımın en büyük hatasını yaparak önce oraya gitmek yerine araçları durdurdum ve bir saat içerisinde, çözememe ihtimalini hiç düşünmeden, derhal yetkili makamlarla görüşmeye gittim. Sabah 4’e kadar görüşmelerim sürdü ve en son sabah 10 gibi işi çözdük. Elbette geç kalmıştım, bazı sayın başkanlar beni protesto ettiler. Bu süreçte keşke mensup sayısı yüksek olan barolarımızın başkanları meclise gitseydi. Orada gerek baro içinde gerek TBB içinde temsile ilişkin sorunlar olduğunu, avukatların barolarıyla aidiyet sorunu yaşadığını, çoklu baronun bir çözüm değil vahim hata olduğunu ifade etseydi. Ben önümüzdeki dönemde bu düzenlemelerin değiştirileceğine umut ediyorum” diye konuştu.