Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu, kendisine görevlerinden el çektirildiği ve Saray'dan kovulduğu iddialarını saatler sonra yalanladı.

Türkoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum" ifadelerini kullandı. 

'KALİTESİZ DERME ÇATMA YALAN HABERLER'
İddiaları 'yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberleri' olarak yorumlayan Türkoğlu, "Böyle değil basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Sabah saatlerinde ortaya atılan iddialarda, yurt dışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon avroyu Türkiye’ye getirmesini istediği, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyleyince de Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verildiğ ileri sürülmüştü.