AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e yaptığı sürpriz ziyaret uzun süre tartışılmıştı. PolitikAdam’dan Fehmi Çalmuk’un iddiasına göre AKP’nin İstanbul teşkilatında gerçekleşen başkan değişimi sonrası bu kez Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan'a iade-i ziyarete hazırlanıyor.

Erdoğan'dan alınan randevu İstanbul kongresinden sonrası için kararlaştırıldı. Çalmuk’un aktardığına göre Asiltürk'ün bu hafta sonu Erdoğan'ı sarayında ziyaret etmesi bekleniyor.

Görüşmenin 28 Şubat'ın 24'üncü yıl dönümü ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın onuncu yıl dönümüne gelmesi de ayrı bir özellik taşıyor. Erdoğan'ın Asiltürk ziyaretinden sonra daha önce randevu aldığı ancak gidemediği Recai Kutan ziyaretini de gerçekleştirmesi bekleniyor.

NE GÖRÜŞECEKLER?
Erdoğan'ın ziyaretinden sonra Saadet Partisi içinde yaşanan tartışmalarla ilgili Oğuzhan Asiltürk yalnızca bir televizyon kanalında bazı açıklamalarda bulundu. Asiltürk'ün bu açıklamalardan sonra hiçbir televizyon kanalına çıkmaması ve gazetelere demeç vermemesi istendi. Asiltürk ise Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere parti kadrolarından Erdoğan'ı ve Saray ittifakını incitecek açıklamalar yapmamalarını istedi. Karamollaoğlu bu nedenle "Amacımız Cumhurbaşkanı incitmek değil" dedi.

KAMALAK'A DARBE Mİ?
Görüşmeyi sert bir dille eleştirilen eski genel başkan Mustafa Kamalak'ın yüksek istişare kurulu toplantılarına çağrılıp çağrılmayacağı halen kesinlik kazanmazken Temel Karamollaoğlu'nun avukatlığını yapan Furkan Kamalak'ın yeni dava almamasının istendiği de öğrenildi.

Fehmi Çalmuk’un haberine göre Cumhur İttifakına katılma konusunda fikir açıklamanın erken olduğu Saadet Partisi çevrelerinde konuşulurken mevcut hükümette işbirliği içinde çeşitli çalışmalara da start verilecek. Erdoğan'ın açıklayacağı yargı 'reform'una ilişkin önerileri gündeme gelmesi beklenirken bazı atamalar konusunda da belirlenen isimler üzerinden teklifler iletilecek.