TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, kamuoyunda “dezenformasyon yasası” olarak bilinen teklifin görüşmeleri yeni yasa dönemine ertelendi.

Kısa Dalga'dan Mehmet Aydın'ın haberine göre; AKP ve MHP’nin hazırladığı "dezenformasyon teklifi"nin genel kurul görüşmeleri, kamuoyundaki sansür tepkileri ve AKP milletvekilleri arasında da bazı rahatsızlıklara neden olması sebebiyle ertelenmişti. Ek bütçe nedeniyle bu haftaya kaldığı belirtilen teklifin yeni yasama dönemine ertelenmesine karar verildiği öğrenildi.

Basın yasası ile dijital medyaya dair bazı değişiklikler içeren teklifle ilgili, AKP ve CHP Grup Başkanvekillerinin iki gündür sürdürdükleri görüşme sonucu bu karar alındı. Teklifin ekim ayında başlayacak yeni yasama dönemine bırakılmasına karara verildi.

AKP'li kaynaklar, Meclis'in 7 Temmuz’da kapanacağını belirterek gündemdeki acil yasaların öncelikle görüşüleceğini, basın yasasına zaman kalmayacağını söyledi.

Söz konusu maddeyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" olarak tanımlanacak suç kapsamında üç yıl hapis cezası öngörülüyor. "Suçun, failin gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde" denilerek cezasının yarı oranında artırılmasına yönelik ibare ise eleştirilerin ardından Adalet Komisyonu'nda değişmişti.