TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Son dönemlerde tartışmaları süren Kanal İstanbul projesine sanatçılardan da tepki geldi. 

Afili Aşk dizisinin başrol oyuncusu Çağlar Ertuğrul, Kanal İstanbul projesine ilişkin yaptığı paylaşımında "Kanal projesine harcanacak para ülke genelinde yenilenebilir enerjiye harcansa daha iyi olmaz mı mesela? Hem çevreci yatırım olur hem de yabancı enerji kaynaklarına muhtaçlık kalkar" paylaşımını yaptı.

Sanatçı Şevval Sam da projeye tepkisini sosyal medya hesabından "Ben bir İstanbul’lu olarak, kanal İstanbul’a karşıyım! bu İstanbul için bir ölüm fermanıdır!!hayır! hayır! hayır!! #kanalistanbulahayır Kampanya · Doğal dengeleri bozacak Kanal İstanbul derhal iptal edilsin" sözleriyle dile getirdi.

Sanatçı Aylin Aslım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dünyada böyle manyaklıkların kararını bir kişinin/partinin/ülkenin verebiliyor olmasına hâlâ inanamıyorum ben" ifadelerine yer verdi.

Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin "Bu ülkenin gideceği yolda da, varacağı yerde de, dünyayla kuracağı hakiki ilişkilerde de, kendini yeniden tarif edişinde de, kalbinde de, beyninde de, ruhunda da olmayacak bu işler" diyerek tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi.