Açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri için aralarında sanatçıların ve Grup Yorum üyelerin bulunduğu bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Şişli’deki merkezini ziyaret edip yazar ve şair Ataol Behramoğlu ile görüştü.

Grup Yorum üyesi Meral Hır, “Bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. İstanbul Barosu öncülüğünde tüm sanatçı ve aydınlarla bir toplantı yapıp yetkililer göreve çağırılmalıdır. Bu toplantıda oluşturulacak bir heyet sorunların çözümü için devlet yetkilileriyle görüşmeli. İstanbul Baro Başkanı da bu heyette yer almalı” diye konuştu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Grup Yorum’a şarkı sözleri yazan şair İbrahim Karaca da “200 günü aşkındır açlık grevindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 2 yıldır herhangi bir iddianame bulunmadan cezaevinde. Gizli bir tanığın ifadeleriyle tutuklu. Duruşması bile yapılmadı. Geri dönülmez bir noktaya gidiliyor artık. Günler sayılı. Kimseye verilmeyen, hakları olmayan, özel bir hak istenmiyor. İstenilenler talep bile değil. Talep demeye insanın dili varmıyor” diye konuştu.

Kültür ve sanat alanında yapılan tüm baskılara karşı artık bir şey yapılması gerektiğini belirten tiyatro sanatçısı Mehmet Esatoğlu da “Özellikle 2019’da, onlarca sanat alanında yasak, engelleme ve hapsetmeler yaşanıldı. Sanat alanı artık kıpırdayamaz hale gelmiş. Grup Yorum, Kültür Bakanlığı bandrolü ile şarkılar yapıyor. Yaptıkları sanattan başka bir şey değil. Bunun karşılığında cezaevindeler. Sağlık durumları kritik bir aşamada. Ölümler kapıda” dedi.

‘HAREKETE GEÇMELİ’
Açlık grevlerinin sona ermesi gerektiğini söyleyen yazarımız ve şair Ataol Behramoğlu ise şöyle konuştu: “Bu şekilde devam edemez. Ölüme gidiyor bu insanlar. Açlık grevlerinin sona ermesi gerekiyor. Bunun için de taleplerinin yerine getirilmesi içir bir an önce adım atılması gerekmekte. İlgililerden gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ölümlerin altından kalkamazsınız. Sanatçı ve aydınlarla birlikte bir an önce İstanbul Barosu’nda bir toplantı yapılması için harekete geçilmelidir.”