Vedat Yazıcı isimli kişinin çirkin paylaşımından sonra sosyal medyada "Başak Demirtaş Seninleyiz" etiketi açıldı.

Sosyal medyadaki etikete, kısa bir süre önce 'Etik kurallara uyuyorum' ve 'Milli' anlamına gelen sembolleri kullanan hesaplardan cinsiyetçi saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke'"dedi. 

'Vedat Muti7' adını kullanan Vedat Yazıcı'nın Twitter hesabında, AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal'ın duyurusunu yaptığı 'Etik kurallara uyuyorum" anlamına gelen 'Yeşil nokta' sembolünü kullandığı görüldü.

Konuyla ilgili AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden bir süre önce istifa eden Şamil Tayyar "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır" dedi. Tayyar bir de Mahir Ünal'ın başlattığı ve sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen 'Yeşil nokta' sembolünün provokatif hesapların sığınağı haline geldiğini söyledi. 

Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan Vedat Yazıcı'nın hesabının daha sonra askıya alındığı görüldü. 

Vedat Yazıcı'nın bir dönem Akyazı AKP Belediye Başkanı olan Yaşar Yazıcı'nın yeğeni olduğu iddia edildi.