Toplumsal Ankara

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde toplandı. Koronavirüs tedbirlerinin ön planda olduğu kurultayda salona alınmayan CHP onur üyeleri yaşananlara tepki gösterdi.

Eski CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, kurultayın aceleye getirildiğinin mesajını vererek “CHP üst yönetimi, 2021 yılına kadar yasal hakkı varken, daha toplanmadan meşruiyet tartışmalarını başlatan bu kurultayı bir an önce gerçekleştirmekte ısrar ediyor. 1200’ü seçilmiş 177 doğal delegeden oluşan, 1357 kurultay delegesi ve bizler gibi 600 civarında onur üyeleri, basın görevlileri ile birlikte sayıları 2 bini aşan bir dolulukla yapılacak kurultayın bu kadar aceleye getirilmesinin sebebi nedir? Delege olmayan genel başkan, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu adayları salona sokulmadıklarına göre nasıl aday olacaklar, kendilerini nasıl tanıtacaklar, ve tüzüğün zorunlu kıldığı imzaları delegelerden nasıl toplayacaklar” diye sordu.

Anadol, “Bize layık görülen ve olumsuz çağrışımlar yapan bu çadıra girmeyeceğiz. Bu çadırın CHP tarihinde, tüzüğünde ve parti içi demokrasi anlayışında yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.