Türkiye’de koronavirüs hızlanarak giderken artışın en çok yaşandığı il Ankara’da salgın kontrolden çıktı. Neredeyse tüm devlet kurumlarında koronavirüs görülürken özel sektör ve bürolarda da binlerce çalışan karantinada evlerinde hastalığı atlatmaya çalışıyor.

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “En çok artış Ankara’da” demesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Belediye koronadan kırılıyor. Sabah beni karşılayan koruma 1 saat sonra pozitif çıktı” ifadelerini kullandı.

Dahası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de onlarca personele korona pozitif teşhisi konuldu. Daha bugün Meclis İnsan Kaynakları biriminde görevli memur İbrahim Sevgi, korona virüsü nedeniyle vefat etti. Bu TBMM’deki koronavirüs kaynaklı ilk ölüm haberi olarak kayıtlara geçti.

Ankara’da salgının hızla artması Kurban Bayramı sonrasında başladı. Ankara’nın en kalabalık semtleri, Dikmen, Mamak, Keçiören, Yenimahalle ve Batıkent, Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasına göre salgına teslim olmuş durumda.

Uygulamaya göre Ankara’da salgından korunabileceğiniz güvenli kalan tek yerler, mezarlıklar ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak gözüküyor.

HASTANE PERSONELİ ÇOK ZOR DURUMDA
Odatv’nin edindiği bilgilere göre, şu anda Ankara’da en büyük zorluğu hastane personelleri çekiyor. Doktorlar, hemşirelerin büyük bir çoğunluğu en az bir kez koronavirüse kapılarak hastalığı geçirip yeniden iş başı yaptı.

Başkentteki en yoğun koronavirüs görülen hastanelerin başında Gazi Hastanesi geliyor. Özel hastanelerde yoğunluk yaşanmazken salgının merkezini ve yükünü ise Bilkent’teki şehir hastanesi çekiyor.

Öte yandan Türk Tabipler Birliği (TTB), Ankara Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi personeli Ahmet Ecevit'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

TTB'den yapılan açıklamada, "Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ahmet Ecevit Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık bir ekip işidir. Eksiliyoruz. Yakınlarına ve sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz" denildi.

Ankara Tabip Odası ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Ecevit'in ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı dilerken "Her vefat haberiyle sağlık çalışanları eksilirken acımız da katlanarak büyüyor" dedi.

VERGİ DAİRESİNE TEST YAPMADILAR
Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi de Başkent Vergi Dairesi’nde koronavirüs vakası görüşmesine rağmen test yapılmayan çalışma arkadaşı Mustafa Tuncer'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Hamzaçebi, Tuncer'in cenazesinin uçağa kabul eilmediği için İstanbul’a kara yoluyla götürülmek zorunda bırakıldığını belirterek, “İsveç’ten koronavirüs hastasını Türkiye’ye getirmekle övünen hükümet, kendi vatandaşını uçakla İstanbul’a gönderemedi” dedi.

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Başkent Vergi Dairesi’nde beraber çalıştığı Mustafa Tuncer'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamzaçebi, kendisine de test yapılmadığını vurgulayarak, “Bu ölümden Hazine ve Maliye Bakanlığı kusurludur. Test yapılmadı, bize bile halen test yapılmadı. Pazartesi günü saraydaki sigorta toplantısına gidecek kişilere yaptılar, bize yapılmadı. Bakın adam 2 hafta içinde gitti. Bir de övünüyor, İsveç’ten Türkiye’ye hasta getiriyorum. Bu ülkede emekçinin değeri bu kadar, yazıklar olsun” diye konuştu.

Hamzaçebi, çalışma arkadaşı Tuncer’in cenazesinin uçağa kabul edilmediğini, karayoluyla İstanbul’a götürmeye çalıştıklarını da belirterek şöyle tepki gösterdi:

İsveç’ten koronavirüs hastasını Türkiye’ye getirmekle övünen hükümet, kendi vatandaşını uçakla İstanbul’a gönderemedi.

Hamzaçebi, Başkent Vergi Dairesi'nde koronavirüs vakaları görülmeye devam ettiğini de ekledi.