Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü çevresinde yürütülen çalışmaları incelemesinin ardından açıklama yaptı.

Ziyarete gelen vatandaşların ihtiyaçları olduğunu dile getiren Bakan Kurum, “O ihtiyaçları maalesef burada derme çatma, kaçak konteynerlerde, çadırlarda istenilmeyen baraka yapılarda karşılamaya gayret gösteriyorlardı. Hemen bu arazilerde bulunan kaçak yapıların tespitlerini yaptık, yıkımlarını gerçekleştirdik. Yeni yapacağımız yapıları da Millet Bahçesi anlayışı içerisinde içinde kıraathanesi, mescidi, soyunma, giyinme alanları, kafeleri, vatandaşlar geldiğinde teras alanlarda bu doğal güzelliği izleyebileceği üniteleri yapıyoruz” dedi.

NASA’YA GÖRE MARS’TAKİ YAŞAMIN ANAHTARI SALDA’DA
Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Salda Gölü kıyısında halk plajı, tabiat parkı ve millet bahçesi projesi bulunuyor. Ayrıca Doğanbaba köyü yakınlarında, gölün kuzeydoğusunda yer alan eski orman evi de Burdur Valiliği tarafından turistik tesis olarak yeni sezona hazırlanıyor.

Salda Gölü’nün jeolojik yapısı dünyanın gündeminde. Mars’la benzer özellikler taşıdığı tespit edilen Salda Gölü’nün, kızıl gezegendeki yaşam için ipuçlarını barındırdığı düşünülüyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars’taki Jezero Krateri ile Salda Gölü’nün benzer mineral oluşumlar barındırdığını açıklamıştı.