Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Samsun'un Canik ilçesinde boşandığı kadını darp eden ve tutuklanan İbrahim Zarap'ın isminin haberlerde açık olarak yazılmamasına tepki gösterdi. 

Fatih Altaylı, "'Tahrik etti dövdüm. Hatırlamıyorum' demiş. Saklamayın bunların adlarını. Yazın açık açık 'İbrahim Zarap' diye. Bilsin herkes. Ahmet Kural’ı, Ozan Güven’i yazıyoruz da bu insan müsveddesini mi yazmayacağız! Herkes bilsin kim olduğunu. İbrahim Zarap’ın" ifadelerini kullandı.

Avukat Hande Kuday, sosyal medya hesabı üzerinden, Altaylı'nın avukat Eren Keskin ve kendisine yönelik nefret, şiddet ve taciz içerikli söylemlerini hatırlattı. Altaylı'nın açıklamasını alıntılayan Kuday "Adlarını açık açık yazın. Eren Keskin'i ilk gördüğü yerde taciz edeceğini yazan Fatih Altaylı, beni de attığım bir tweet nedeniyle eline geçirse döveceğini beyan etmişti bir röportajında. Saklamayın bunların adlarını. Kadın düşmanlığı geniş bir yelpaze. Bir yerinde yer almıyorsunuz diye tümünden muaf olmuyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

ALTAYLI NE DEMİŞTİ?
Fatih 
Altaylı, 18 Mart 2002 günkü Bab-ı Ali Yokuşu programında, Hürriyet gazetesinde "Avukat Eren Keskin'den çirkin iftira" başlığıyla yer alan haber üzerine yaptığı konuşmada "Ben bu Eren Keskin'i ilk gördüğüm yerde cinsel tacizde bulunmazsam namerdim. Ya olacak şey değil ya. Yani Türkiye'yle ilgili gerçekleri söylesen. Türkiye'de yeteri kadar sorun var zaten, abartmanın ne alemi var. Palavranın ne alemi var. Herhalde şunu demek istiyor, Eren Keskin bana niye cinsel tacizde bulunmuyorsunuz demek istiyor, manyak mıdır nedir?" demişti.