Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında plastik atıkların bulunduğu alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yan taraftaki bir depo ve palet fabrikasına da sıçradı. İki fabrika ve bir depo yandı.

Arifiye ilçesine bağlı Hanlı Mahallesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinin içinde, plastik atıkların bekletildiği alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile sağlık ve güvenlik ekipleri, bölgeye sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangın, geri dönüşüm tesisinin yanındaki bir depo ve palet fabrikasına da sıçradı.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI GECE SAATLERİNE KADAR SÜRECEK
Söndürme çalışmalarına; Adapazarı, Arifiye, Akyazı, Hendek ve Kaynarca ilçelerinden gelen takviye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve 2 TOMA katıldı. Bir depo ve iki fabrikada ağır hasara yol açan yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatırken soğutma çalışmalarının gece saatlerine kadar süreceği öğrenildi.