Geçtiğimiz hafta, Büyük Coşkunlar isimli havai fişek fabrikasındaki iş cinayetiyle sarsılan Sakarya'da bir patlama daha meydana geldi.

Yerel haber kaynaklarına göre, Sakarya'da bugün yaşanan patlamanın, Büyük Coşkunlar fabrikasındaki askeriyeye ait patlamayan malzemeleri taşıyan bir kamyonda yaşandığı belirtildi. Patlamada üç asker hayatını kaybederken, beş asker ve bir sivilin yaralandığı bildirildi.

Patlamanın meydana geldiği Taşkısığı bölgesine, çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

ÜÇ ASKERDEN ACI HABER GELDİ
Sakarya Belediye Başkanı, patlamada 2 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık ise hayatını kaybeden asker sayısının üçe çıktığını duyurdu.

Orman içinde daha önce taş ocağı açılan ancak artık kullanılmayan bölgede kontrollü patlama yapılmak istendiğini ancak olay yerine gittiklerinde malzemeyi taşıyan aracın parçalandığını ve yaralı asker ile siviller gördüklerini belirten Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Bektaş ise, çok sayıda ambulansın olay yerine geldiğini anlattı.

Sakarya il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Taşkısığı bölgesinde meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgeye jandarma ekipleri sağlık ekipleri dışında kimse alınmıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı, Sakarya'da meydanda gelen patlama hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi.

Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit oldu, 6 personelimiz yaralandı.