Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, şirketlerden alınan tıbbi malzemenin parası ödenemediği için haciz işlemine başlandı. Hastanenin hesaplarına bloke koyuldu. Çalışanlar ayın 15’inde maaşlarını alırken fazla mesai, nöbet ödemelerini alamadı, hocalara da ders ücretleri ödenemedi.

Red'in haberine göre, şu anda içlerinden bazıları koronavirüse yakalanmış olan Ege Tıp çalışanları içinde kirasını nasıl ödeyeceğini, hayatına nasıl devam edebileceğini kara kara düşünenler var.

İzmir’de koronavirüsle baş etmesi beklenen en önemli ve en güvenilir kurum olan Ege Tıp’a maddi güçlükler yüzünden ekipman alınamıyor. İddiaya göre, sağlık çalışanları en temel ihtiyaçlar olan maske, eldiven ve dezenfektanları kendileri temin etmek zorunda kalıyor.

İLGİLİ - 81 ile yazı gönderildi: Bakanlıktan 'pandemi hastaneleri' kararı

İLGİLİ - Çin 'kendi testimizi üretiyoruz' diyen Türkiye'ye 2 milyon test sattı

Sağlık Bakanlığı’nın ettiği iddialı laflara rağmen, tam da ciddi bir halk sağlığı krizinin ortasında, ülkenin en saygın tıp kurumlarından biri olan Ege Tıp’ın bu hale düşürülmesinin açıklanabilir hiçbir yanı yok. Öte yandan, her şeye rağmen morallerini yüksek tutarak sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık emekçileri, malzemesizliğe isyan ediyor.