İstanbul'un Esenyurt ilçesinde dün 3'ü yabancı uyruklu 6 kişinin içtikleri sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Önceki gün de Özbekistan uyruklu Jobborkul Rakhmonov da sahte içki nedeniyle hayatını kaymetmesiyle birlikte Esenyurt'ta 3 gün içerisinde sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. 

DHA'da yer alan habere göre polis ekipleri de Esenyurt'taki içki denetimlerini sıklaştırdı. 1 Aralık ile 14 Aralık tarihleri arasında Esenyurt'ta işletme ve sahte içki imalatı yapıldığı tespit edilen yerlere yönelik denetimler yapıldı.

Denetimlerde, 5 tekel bayii, 3 ikamet ve 1 restoranda yapılan aramalarda, 471 şişe halinde 500 litre sahte alkol ve sahte alkol için kullanılan çok sayıda bandrol ve boş şişe ele geçirildi.

GAZİANTEP'TE 3, MERSİN'DE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazintepte'de Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte içkiden 10 kişinin zehirlendiğini açıkladı. Açıklamada; 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi. Ölümlerin ardından gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

Mersin'in Mut ilçesinde de zehirlenen 3 kişiden Ali Eser hayatını kaybetti. 2 kişinin tedavisi ise sürüyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 23'E YÜKSELDİ

Yaşanan son ölümlerin ardından Kahramanmaraş, Sivas, Yalova, İstanbul, Antalya, Erzincan, Mersin ve Gaziantep'te metil alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.