Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ilde koronavirüs vaka sayısının 567 olduğunu belirttiği açıklamasında “Bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var” dedi.

İl Bilim ve Pandemi Kurullarıyla yaptığı toplantının ardından düzenledği basın toplantısında konuşan Bektaş “Bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarda kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar” dedi.

BİR DE ÖVÜNDÜ: ONLARDAN ÜCRET DE ALMADIK
Bektaş “Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu da gerçekten zor oldu. Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede misafir ettik. Devletimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular” diye konuştu.

Bektaş “Bundan sonra bunun da durulacağını, azalacağını artık herkesin bu işi öğrenmiş olmasını varsayıyoruz. Aslında sağlıkçılarımız bizim burada kahramanımız. Ön cephede savaşanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar” dedi.

Vali Bektaş, Zonguldak’ta ilçe sınırlarında alınan ilave tedbirlerin süresinin uzatılacağını ve bir hafta daha pazarların açılmaması kararını sürdürmek istediklerini söyledi.