Toplumsal Haber Merkezi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık emekçileri, canları pahasına koronavirüs salgınıyla mücadele veriyor. Bazen sağlık emekçilerinin tıbbi malzeme eksiği yaşadığı, maske bile bulamadığı, yetersiz beslendiği gündeme geliyor. Bazen de hasta veya hasta yakınlarından gördükleri şiddet. Ancak bu kez şiddet hasta veya hasta yakınlarından değil...

Twitter'da @kubrasakaa (Kübra) kullanıcı adlı bir yurttaş, "Bu süreçte üzülerek bunları paylaşmak durumundayım" diyerek bir sağlıkçı arkadaşının yaşadıklarını gündeme getirdi. "Seçil Demirdöğen arkadaşım bir sağlık görevlisi ve şu an corona ile mücadele ederken eski eşi tarafından tehditlere de maruz kalmaya devam ediyor hem de Seçil adına açılan fake (sahte) hesaplarla buna devam ediyor" diyen Kübra, arkadaşının eşinden şiddet yüzünden ayrıldığını, yaşanan illerin değişmesine rağmen tacizlerin durmadığını belirtti.

'UYARMAMIZA RAĞMEN DEVAM EDİYOR'
"Tehditlerine devam ediyor ve hesaba bizler de yazıp düzgünce durması gerektiğini söyledikçe durmayacağını öleceğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliyor" diyen Kübra, "Ben arkadaşımı, bir kadını daha haberlerde cinayet adı altında görmek istemiyorum. Yeter! O bu süreçte bir hastaya da yardımcı olabilmek adına görevi başındayken eski eşi onu öldürmekle tehdit edemez!" ifadelerini kullandı.

'LÜTFEN DESTEK VERİN'
"Şu zamana kadar hakkını ADALET ile aramaya çalışan arkadaşım görevi başında, ben onun adına bu sessizliği bozuyorum" diyen Kübra, "Ve sizden destek bekliyorum. Bir kadının daha bu şiddete maruz kalmasına müsaade etmeyin! #KadinaSiddeteHayir Lütfen destek verin" ifadeleriyle de sosyal medya kullanıcılarından destek istedi.

Farklı numaralardan sürekli olarak arkadaşına mesajlar geldiğini belirten Kübra, "Hepsine tabiki de suç duyurusunda bulunuldu. Şimdi sizin desteğinizle birlikte bu süreç hızlanmasını istiyoruz ve tehditlere boyun eğmiyoruz!" diye yazdı.

Kübra arkadaşına gelen bazı mesajları da paylaştı: