Van'da görev yapan çocuk gelişimci Agit Demirkan, İpekyolu kaymakamı karşısında ayağa kalkmadığı için kaymakamın korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu'nun 'İdarecilerin ve Mülki Amirlerin Baskısı Emekçileri Canından Bezdiriyor' başlığıyla yaptığı açıklamada çocuk gelişimci Agit Demirkan'ın İpekyolu İlçe kaymakamı Sinan Aslan karşısında ayağa kalkmadığı için kaymakamın korumaları tarafından darp edildiği ve gözaltına alındığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Bu hukuksuzluklar yetmezmiş gibi bu dün de Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli çocuk gelişimcisi üyemiz Agit Demirkan görüşmecisi ile görüşme yaptığı sırada kurumu ziyaret eden İpekyolu İlçe kaymakamı Sinan Aslan’ın karşısında ayağa kalkmadığı için önce müdür odasına çekilerek tehdit edilmiş ardından kurum önüne çıkartılıp kaymakamın korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır. Herhangi bir çalışan kaymakamı, valiyi vs. tanımak zorunda değildir. Üstelik görevi başında iken tanısa bile işini bölmek zorunda değildir.

'MÜLKİ AMİRLER EMEKÇİLERE KÖLELERİ GİBİ YAKLAŞIYOR'
“Üyemize yönelik bu hukuksuzluğu ve şiddeti kınıyoruz” denilen açıklamada, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik şiddet, mobbing sistematik hale getirilmiş ve kanıksanmamız istenmektedir. Mülki amirler ve idareciler emekçilere kapıkulu ve marabaları gibi hatta köleleri gibi yaklaşmaktadır” ifadelerine de yer verildi.