Toplumsal Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "milli çıkarları korumak için" gerçek verileri gizlediklerini itiraf etmesinin ardından, sağlık meslek örgütlerinin, gazetecilerin ve milletvekillerinin girişimleri sonuç verdi ve Koca dün 'semptomu bulunmayan pozitif hastalarla birlikte' günlük sayı açıkladı. Koca'nın açıkladığı sayı 28 bin 351 oldu. Bu sayıyla birlikte Türkiye, günlük vaka sayıları karşılaştırıldığında dünyada durumu en kötü olan üçüncü ülke konumunda.

Koca'nın bu açıklaması infial yaratırken, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın sisteminin çöktüğünü ve hastaneye PCR testi yaptırmak için gidenlerin evlerine geri gönderildiğini açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel, olayı Twitter'dan duyurdu. Aynı zamanda hekim olan Adıgüzel mesajında "Bu akşam saat 18.00 den itibaren sağlık bakanlığı sistemi çöktü. Tüm Türkiye çapında Covid-19 testi çalışılamıyor. Acil müdahele ya da benim önerim sistem girişi yapılmadan test çalışılabilmesine yönelik bir düzenleme gerekiyor" dedi.