Toplumsal Haber Merkezi

İyi Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Meral Akşener, AKP'de görev yaptığı süreçte uyuşturucu kullanırken görüntüleri ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu hakkında yaptığı açıklamada sosyalist şair Ahmed Arif'in Adiloş Bebenin Ninnisi şiirini okumayı da ihmal etmedi.

Bilindiği gibi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bir dönem sık sık komünist şair Nâzım Hikmet'in şiirlerini okuyordu...

Akşener'in açıklaması ve okuduğu şiir şöyle oldu:

Gençlerimizi dolambaçlı yollara sokan bu karanlığı, sorgulamak zorundayız. O gençlerin, hayat zannettikleri, hak zannettikleri, bu maskeli baloyu, sorgulamak zorundayız. Bunların gençlerimize, doğru diye işaret ettikleri o yanlış düşünceler, kim bilir daha kaç gencimizi, büyük yanlışlara sürükledi? Bunları sorgulamak zorundayız.

Ne diyordu Ahmed Arif?

“Bunlar,

Engerekler ve çıyanlardır.

Bunlar,

Aşımıza, ekmeğimize, göz koyanlardır.

Tanı bunları, tanı da büyü...

Bu, namustur,

künyemize kazınmış.

Bu da sabır,

Ağulardan süzülmüş.

Sarıl bunlara, sarıl da büyü...”

Pırıl pırıl milyonlarca gencimiz, o sınav senin, bu sınav benim koştururken, bir soluk masa lambasının altında, gece gündüz, göz nuruyla dirsek çürütürken, iş bulamadı diye, genç yaşında sağlığından olup, hayata küserken, arını askıya asıp, kolay ve haram parayla caka satmayı, hakikat diye pazarlayan bu zihniyeti, sorgulamak zorundayız.

Vicdan bunun neresinde? Ahlak bunun neresinde? Hak bunun neresinde? Sorgulamak zorundayız. Bu çarpık zihniyeti bu topraklardan silene kadar, yılmadan mücadele etmek zorundayız.