Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin davada Mahmutyazıcıoğlu’nun şoförü Murat Bilmez cinayet anını anlattı. 27 Ocak tarihinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı. Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş şoförü ise yaralı kurtulmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda aralarında tetiği çeken Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 20 sanık hakkında dava açılmıştı.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ikinci celsesine 10’u tutuklu 20 sanık katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu’nun hazır bulunduğu duruşmaya dün sanık savunmaları sırasında baygınlık geçiren Ece Erken ise katılamadı.

Olay günü Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanında olan şoförü Murat Bilmez, “Normalde ben Ece Erken’in şoförüyüm. Şafak Bey’in de şoförü dayım olur. Ancak o gün izinli olduğu için Şafak Ağabeyinin şoförlüğünü ben yaptım. Olay öncesinde de Fikret Orman geldi bir süre sonra gitti. Daha sonra Ece yenge Şafak Ağabeyi aradı. Şafak Ağabey de ’10-15 dakikaya kalkarız’ demişti” diye konuştu.

'KAÇ ÇOCUĞUN VAR DİYE SORUYORLARDI'
Olay esnasında mekana ilk olarak Kadir ve Serkan’ın geldiğini söyleyen Murat Bilmez, “Şafak Ağabey ile selamlaştılar, ben birbirlerini tanıyorlar sandım. Kadir masaya hızlı bir şekilde gelip oturdu. Ali ve Seccad da geldi ortam kalabalıklaşınca ben de masaya doğru döndüm. Kadir ile Şafak Ağabey konuşuyordu. Kadir ‘Dedin mi? Demedin mi ?’ diyordu. Şafak Ağabeyi de ‘Desem ne olacak, demesem ne olacak’ diyordu. Kadir elini Şafak Ağabeyin omzuna attı. Şafak Ağabey de küfürlü bir şekilde ‘çıkıp gidin’ dedi ve kovdu. Kadir o esnada Şafak Ağabeye sıktı. Ben o sırada ‘ne oluyor’ dedim ve ayağa kalktım. Bana da sıktı, kalktığım yere düştüm. Çok şey hatırlamıyorum. Şafak Ağabeyin bilincini açık tutmak için ‘Kaç çocuğun var?’ gibi sorular soruyorlardı. Ben gelen kişileri iş için geldiklerini sanmıştım. Kadir beni vurduktan sonra tekrar bana doğru baktı. Kadir’in savunmasında biri ‘Yapma ağabey, ne yapıyorsun’ dedi, diye bahsettiği kişi bendim. O gün Şafak Ağabeyin yanında silah yoktu. Ben de silah taşıyan biri değilim. Karşı taraftan şikâyetçiyim” dedi.