CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftalarda kapısına gittiği SADAT gündemdeki yerini koruyor. SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, gündeme ilişkin Cumhuriyet gazetesine konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun kapıya gitmesine karşı dava açmaya hazırlandığını belirten Tanrıverdi, “Ne yapıyorsa inceliyorum. Benimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ’cüler dile getiriyor. Bu iddialar sufle edilmiş ve Kemal Bey’e verilmiş” dedi.

Kendisine yönelik yapılan eleştirilere değinen alan Tanrıverdi, “Biz uluslararası alanda savunma sanayi hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir şirketiz. Bizdeki medya bu alanlara bakmak ya da iş yaptığımız alanlara dair eleştirmek yerine bizim alakamızın olmadığı bir şeyle eleştiriyor” ifadeleri kullandı.

Tanrıverdi röportajın ilgili kısmında özetle şunları söyledi:

Türkiye’nin dost ve müttefiki olan ülkelere yönelik hizmet paketlerimiz var. Bunları internet sitemizde açıkça yazıyoruz. Hizmet sunmayı planladığımız ülkelere yönelik faaliyetlerde açık ve şeffaf olmayı önümüze koyuyoruz. Bunlar tabi ki sıradan şeyler değil önemli konular. Bu bizim diğer askeri şirketlerden farkımızı koyuyor. Dünyadaki diğer şirketlerden farkımızı ortaya koymamız gerekiyor. Sivil halka ve Türkiye’nin içerisine yönelik faaliyetler değil bunlar.

İÇ SİYASETİN UNSURU YA DA FİGÜRÜ DEĞİLİZ

Biz iç siyasetin unsuru ya da figürü değiliz. Biz özel askeri şirketiz ve müşteri portföyümüzü Türkiye’nin yurt dışındaki dost ve müttefi olan ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatları oluşturuyor. Dolayısıyla bizim buraya dair bir fikrimiz olamaz. Bu devletin güvenlik kurumlarını ilgilendiren kısımlar. Bir askeri şirketten bu konuda çözüme katkı talep edilmesi akıl dışıdır.

 TÜRKİYE’Yİ KURTARICI OLARAK GÖREN BİR BEKLENTİ VAR

Kültür ve medeniyet coğrafyamızda Türkiye’yi kurtarıcı olarak gören bir beklenti var. Gidilirse görülür bu. Avrupa kendi içerisinde birlik. ABD, birleşik devletlerden oluşuyor. Rusya yine bir birleşik devletler topluluğu oluşturuyor. Ama İslam ülkeleri darmadağınık. Hepsi de birisi gelsin ve bizi toplasın diye bir beklenti içerisinde. Oralarda yaptığımız toplantılarda ve seminerlerde görüyoruz bunları. Türkiye’nin buna önderlik yapması isteniyor. Örneğin AB’nin olması Belçika’nın devlet bütünlüğüne zarar vermiyor.

LAİKLİĞİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Tanrıverdi, Türkiye’deki istihbarat ve güvenlik kurumlarıyla bir bağlantılarının olmadığını belirtti. SADAT’ın kuruluşunda yer alan isimlere baktığımızda ordudan laiklik karşıtı eylemlere katıldığı için ihraç edilen isimlerin olduğu hatırlatması üzerine Tanrıverdi, “28 Şubat dönemindeki laikliği kabul etmemiz mümkün değil. Başörtülülere üniversitelerin yasaklanmasından kamu kurumlarından ihraç edilenlere kadar ciddi bir hak gasbı durumu vardı” diye konuştu.

KEMALİST DEĞİLİM AMA ATATÜRK’Ü 
Tanrıverdi “Bazı şahısların sıkıntısı olabilir ama kamuoyunun tamamına baktığımızda laikliği tehdit eden kimse var mı! Ben günümüzdeki laiklik uygulamalarının herhangi bir sorun taşımadığını düşünüyorum. Toplumsal barışı etkilemiyor. Atatürk Türkiye’nin kurucu önderidir. Bir değeridir. Tarihinde önemli bir yeri vardır. Kemalist değilim ama Atatürk’ü kendime düşman olarak görmüyorum” dedi.

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORUM
Kemal Kılıçdaroğlu’nu SADAT’ın kapısına gitmesine dair konuşan Tanrıverdi, “Kapımıza dayanan biri olarak dava açmaya hazırlanıyorum. Ne yapıyorsa inceliyorum. Benimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ’cüler dile getiriyor. Bu iddialar sufle edilmiş ve Kemal Bey’e verilmiş” ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN, HERHANGİ BİR TALİMAT ALMIYORUZ

SADAT’ın kurucusu olan Adnan Tanrıverdi’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yapması sorusuna dair konuşan Tanrıverdi, “Ortaya bir teorem koyuyorsunuz onu kanıtlamanız gerekiyor. 10 yıl olmuş SADAT kurulalı. Adnan Paşa, 2020’de görevi bırakmış. Ortada ispatlanmamış bir durum var ise artık bu kenara kaldırılmalı. Biz, Cumhurbaşkanımızdan, hükümetten ya da bakanlardan dolaylı ya da direkt olarak herhangi bir talimat almıyoruz. Biz bağımsız bir şirketiz. Adnan Bey bir devlet adamıdır, devleti onu göreve çağırmıştır şirketi için değil devleti için gitmiştir” diye konuştu.

SAHADA RAKİPLERİMİZ VAR
Tanrıverdi “Hakkımızda şu an çıkan haberlere benzer haberler çıktığında olumsuz etkileniyoruz tabi. Bazen 6 ay bazen 1 yıl bütün projelerimiz duruyor. O dönemler ciddi zararlar ediyoruz. Bizimle ilgili basında ne kadar az haber çıkarsa iyi. Rakiplerimiz var sahada çünkü. Bunlar bizimle ilgili haberleri iş yaptığımız devletlere götürüyor ve bu bizi olumsuz etkiliyor. Örneğin bir Amerikan şirketi Mali’ye gidiyor ve diyor ki ‘Bunlarla ilgili Türkiye’de böyle iddialar var. Bu sizi de olumsuz etkiler.’ Onlar da bir bakalım deyip geri çekiliyor. Bu en az 6 ayın işlerin durması demek” dedi.