AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası zirve yapan ve tarihe 'kara salı' olarak geçen ekonomik sarsıntının ardından yurttaşlar, hayat pahalılığını protesto etmiş, birçok ilde hükümetin istifa etmesi talebiyle sokağa çıkmıştı. 

Eylemlere eleştiriler iktidar cephesinden kadar muhalefetten de gelmiş, ortaya çıkabilecek sosyal karışıklığının AKP'nin elini kuvvetlendireceği şeklinde akla zarar tezler ortalığa saçılmıştı.

Gazeteci Murat Sabuncu bugün Halk TV'de katıldığı programda 'Hükümet İstifa' eylemlerine gösterilen tepkilere değindi. Eleştirilere sert tepki gösteren Sabuncu, ''Utanması olmayan milletvekilleri. Protesto ediyorum, seçime çağrıyorum, açım diyorum diyen insanlara bile ne yapıyorsun. Yahu en doğal hakkı insanların, artık yeter demek. Barışçıl, demokratik. Biz en doğal haklarımızı unuttuk, unutturdular. Muhalefet bunlara ortak oluyorlar. Yüzüm kızarıyor'' ifadelerini kullandı.

'BU SORUN POPÜLİST SLOGANLARDAN KUVVETLİDİR'
Sabuncu ayrıca programda ''İnsanların karnının gurultusu, popülist sloganların gürültüsünden daha kuvvetlidir. Çünkü, ben açlığa dayanırım. Evladım aç kalırsa çıldırırım. Halka diyorlar ki soğan ekmek yiyin, bir kilo değil yarım kilo et alın. Utanmıyor musunuz: İnsanların evine 100 gram et girmiyor'' diye konuştu.