Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Müge Anlı'nın kendisine dava açtığını Twitter adresinden paylaştığı ekran görüntüsü ile açıklamıştı. Vatan, Müge Anlı'nın kızının ölümüyle ilgili bir kişiyle röportaj yaptığı, bu röportaj sonrası kendisine olayın çözüldüğünün söylendiğini ancak bu kaydın savcılığa verilmediğini belirtti. 

E-Devlet üzerinden kendisine açılan davanın ekran görüntüsünü paylaşan Vatan, “Çocuk canı Rabia Naz’ın ardındaki süreçten annesi ve babasını acısıyla dalga geçtin üstüne yetmedi intihar etmiş yalanı söyledin. Yetmedi 1 TL’lik tazminat davası açtın üzülme Müge Anlı 1 TL ayrıca kuru ekmek bedeli olarak da 12 TL göndereyim IBAN gönder” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada bir yurttaşın “Neden dava açtığını da yazar mısınız” ifadeleri üzerine Şaban Vatan, “Durumunu kamuoyunda ifşa ettiğim için. Rabia Nazımızın ardındaki süreci incelemek için Eynesil'e gönderdiği ekibini ATV patronundan aldığı telefonla geri çekti. Cinayeti ortaya çıkartan röportajı gizledi. Kendi durumu ortaya çıkınca Rabia Nazımızın üzerine iftira attı” diye yanıt verdi. 

Baba Vatan bugün de kendisinin Anlı'ya 1 kuruşluk dava açacağını ifade etti.