AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saray'da bir araya geldi. 2 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede Erdoğan'ın, Karamollaoğlu'nu yanındaki boş koltuğa değil de kanepeye oturtması dikkati çekti. Görüşme sonrası Karamollaoğlu "Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu," dedi.

Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nu Saray'da kabul etti. Görüşme, saat 15.00'te başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 2 saat 15 dakika sürdü.

Erdoğan, görüşmenin başlangıcında Karamollaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Çekimin ardından eliyle Karamollaoğlu’na koltukta oturacağını işaret eden Erdoğan’a Karamollaoğlu “Nasıl? Böyle mi oturalım?” diye yanıt veriyor.

Karamollaoğlu daha sonra Erdoğan’ın gösterdiği kanepeye oturuyor.

Görüntülere ilişkin Diken’den Altan Sancar'a konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya "Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Kaya şunları söyledi;

Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

İttifak tartışmalarının görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruyu da cevaplayan Kaya, şunları söyledi:

Bizim gündemimiz belirttiğimiz konulara ilişkindi. Tabii bir de sayın cumhurbaşkanının kendi gündemleri olabilir. Fakat randevu bizim açımızdan ülkenin sorunlarını konuşmak üzere talep edilmişti. Bizim gündemimiz bundan ibarettir.