Yapılan açıklamada hükümet yetkililerinden tek bir satır açıklama yapılmaması, medyanın bu konuyu yok sayması eleştirildi.

“Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğü bakanlık görevini devam edemeyeceğini açıklayan Eski Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın bu kararını ülke ekonomimiz adına olumlu bir girişim olarak değerlendiriyoruz” ifadeleriyle başlayan ‘Instagram’ açıklaması şöyle devam etti: 

Üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hükümet yetkililerinden tek bir satır açıklama yapılmamasını ve medyanın bu konuyu yok saymasını Instagram mecrasına olan ilgisizlikleri olarak yorumluyoruz. Çünkü aksini düşünmek dahi istemiyoruz. Ekonomi'deki kötü gidişatı, istifa haberiyle bir nebze de olsa hafifleten, "istersek, doları düşürürüz" açıklamasının hakkını veren, istifa ettiğini açıklamasıyla birlikte döviz ve altın fiyatlarında ciddi düşüşe sebep olan , piyasaya ümit aşılayan Sayın Albayrak'ın bu fedakarlığını ve gayretini takdirle karşılıyoruz.

Albayrak’ın istifa şekline yönelik olarak ise şunları kaydedildi:

Ayrıca Sayın Albayrak'ın bu yeni istifa şekliyle birlikte, Instagram kullanıcılarının siyasetten uzak olan alışveriş ve eğlence dünyalarını da değiştirme yaklaşımını oldukça etkili bulduğumuzu belirtmek isteriz. Reels ekonomi bu olsa gerek! Allah sonumuzu hayreylesin... Kalın sağlıcakla!

Saadet Partisi, açıklamadaki imla hatalarının Albayrak’ın paylaşımında bulunan hatalar nedeniyle yapıldığını kaydetti.