Saadet Partisi'nin 'Erdoğancı' ismi Oğuzhan Asiltürk, Cumhur İttifakına katılma şartını açıklayarak "20 vekil" kontenjanı istedi.

Son günlerin tartışılan ismi, Cumhur İttifakı’na göz kırpan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AKP'ye partisine mesaj gönderdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na rağmen Cumhur İttifakı'na katılma yönünde olumlu mesajlar veren Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ittifak mesajı gönderdi.  Asiltürk yaptığı açıklama ile AKP'ye adeta "ver 20 vekili, huzur içinde çözülsün" mesajı verdi. 

İTTİFAK ŞARTI: 20 VEKİL

Asiltürk, Saadet Partisi Gençlik Kolları’nın Akçakoca’da gerçekleşen kampında yaptığı konuşmada, SP’nin hangi ittifakta yer alacağı ile ilgili iki tarafın da teklifine bakacaklarını belirtti.

Seçim sürecine kadar iktidar partisi dâhil herhangi bir partiyle birliktelik kurmayacaklarını ifade eden Asiltürk, ittifak şartı olarak ise Meclis’te grup kurma şartını ortaya koydu. Meclis'te grup oluşturmak için 20 milletvekiline ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Asiltürk, "İstişarelerden sonra diğer partilere diyeceğiz ki, bizim inancımız şu, bizim toplumun yanlış gidişine hatalı hallere çözüm bulabilmemiz için mecliste grubumuzun olması lazım. Aksi halde 19 milletvekiliniz olsa gündem dışı konuşma yaparsınız, hiç bir şeye karışamazsınız. Ama 20 milletvekili olunca başkanlık divanında olursunuz. Otururuz görüşürüz, konuşuruz. Biz teklifleri alır değerlendiririz, ona göre karar veririz. Ama şimdi bu karar verilemez." şeklinde konuştu.

 "Seçimlere gidene kadar, biz iktidar partisiyle birleşmiş olmayız. MHP'lilerle, diğerleri var, ‘sizinle beraber olacağız’ diye bir şey yapamayız. Söz veremeyiz. Niye veremeyiz, ilerde neyin ne olacağı belli olmadan oturulup, ileriye yönelik kararlar hatalar olabilir." diyen Asiltürk, şartları değerlendireceklerini belirtti.