Toplumsal Akdeniz

Açılışıyla iki ülkenin dostluğunu da pekiştirecek olan Rusya-Türkiye Dostluk Park'ı Muratpaşa Çağlayan Mahallesi’nde bulunuyor ve yaklaşık 3 bin metrekare genişliğe sahip bu parkın açılışı 23 Ekim Cumartesi, saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Açılışı yapılacak parkta, Savaş ve Barış, Anna Karenina, İvan İlyiç’in Ölümü ve Diriliş başta olmak üzere onlarca unutulmaz esere imza atan dünya edebiyatının ölümsüz ismi Lev Tolstoy’un büstü yer alacak. Büst, Rusya Uluslararası İşbirliği Derneği, Türkiye Dostluk Derneği ve Kültürlerarası Diyalog-Birleşik Dünya Fonu tarafından hediye edildi.

BAŞKAN UYSAL: 'KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP TOPLUMLA KOMŞULUK ETMEKTEN SON DERECE MUTLUYUZ'
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın, son açıklanan resmi rakamlara göre, yaklaşık 90 ülkeden 95 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yaptığını söyledi. Kentteki yabancı uyruklu nüfusun en fazla olduğu ülkelerin başında Rusya’nın geldiğine dikkat çeken Başkan Uysal, Antalya’yı evleri gibi gören 20 bin civarında Rus’un hayatını kentte sürdürdüğünü söyledi. Muratpaşa’nın Rusların yaşamak için en çok tercih ettiği ilçelerin başında geldiğini belirten Başkan Uysal düşüncelerini ifade etti:

Bu kadar derin bir kültüre, köklü bir tarihe sahip toplumla, onun fertleriyle Muratpaşa’da bir arada olmaktan, komşuluk etmekten son derece mutluyuz

Bunun yanı sıra Başkan Uysal, açılışını gerçekleştirecekleri parkın bunun bir nişanesi olacağını belirtti.