Rusya Devlet Mali İzleme Servisi Direktörü Yuriy Çihançin, 1 Ocak 2017 gecesi Reina'da 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamda dahli olan saldırganların mali izlerini tespit etmeyi başardıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir görüşme yapan Çihançin, Reina saldırısının soruşturmasıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Çihançin, "Belirli soruşturmalar, uluslararası terör örgütlerinin hücreleri hakkında ortak çalışma yürütüyoruz. Rusya İçişleri Bakanlığı, Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Türk meslektaşlarımızla 2017 yılında İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin mali izlerini de bulmayı başardık. Bizim de katılımımızla hem orada hem de burada soruşturma yürütülüyor" dedi.

IŞİD ÜSTLENMİŞTİ
1 Ocak 2017'de İstanbul'un ünlü gece kulüplerinden Reina'ya basarak içeride bulunan kişilerin üzerine ağır silahlarla ateş açan saldırgan, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 39 kişiyi katletmiş, 70'e yakın kişiyi de yaralamıştı. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.