Aydın'ın Efeler ilçesinde Girne Mahallesinde, Süleymacılara ait Tahsil çağındaki talebelere yardım derneğin yurdunda yangın çıktı.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin kaldığı 4 katlı binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir şekilde yangın. Çatının tamamını saran alevler, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Öte yandan yurtta yangın merdiveninin olmadığı öğrenildi.

Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Dernek Başkanı Emin Korkut, “Buradaki öğrenci velilerine kiraya verdik. Tabi ki biz olayın vâkıfı değiliz. Ben de şimdi geldim. Allah’a şükür can kaybımız yok. Araştırması yapılacak ne olduğu sonra ortaya çıkacak. Klima motorundan çıktığı söyleniyor yangının. Burası LGS, küçük öğrenciler ve köylerdeki çocukların barındığı nokta oldu,” diye konuştu

Birgün'de yer alan habere göre, çevredeki vatandaşların beyanına göre yaklaşık 10 yıldır faaliyette olduğu öğrenilen öğrenci yurdunun işletme ruhsatının olmadığı iddia edildi. Tabelası olmayan yurttan yangın esnasında tahliye edilen öğrencilerin bir anda kayıplara karışması akıllarda soru işareti bıraktı.