Gökçeklere ait Beyaz TV’de “Uyan Türkiyem” isimli sabah programını sunan Tahir Sarıkaya, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a ve Tele 1’de “Gün Başlıyor” programını sunan Can Ataklı’ya RTÜK tarafından ceza verileceğini iddia etti.

Tahir Sarıkaya programında, “RTÜK’ten, çok sağlam bir kaynağımdan aldığım bilgisi sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi ve Fatih Portakal’ın, Libya’ya giden Türk askerleri ile ilgili yorumu nedeniyle Fox TV’ye ağır bir para cezası geleceğini ileri sürdü.

Sarıkaya, RTÜK’ün Can Ataklı’ya da 5 program kapatma cezası vereceğini iddia etti. Sarıkaya gerekçenin, Can Ataklı’nın, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığı bir yorum olduğunu söyledi.

Sarıkaya, cezanın çarşamba günü açıklanacağını dile getirdi. RTÜK toplanmadan ceza verileceğine yönelik bu sözler tepki çekti.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?
Portakal'ın ceza konusu olacağı söylenen konuşması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaza muhtaç mıyız? Muhtacız diyor. Türkiye'nin gidiş sebebi belli zaten. Bırakın siz onu Libya'da ezilenler var, Hafter darbeci, o öyle şu böyle, demokrasi insan hakları, özgürlük... Belli Türkiye'nin neden gittiği. Ve neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği. Anlaşmanın içeriği belli aslında doğal gaz ve petrol. Türkiye'de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niye eleştiriyoruz? İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar."