RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, AKP'ye yakınlığı ile bilinen isimlere kamu kurum ve kuruluşlarından verilen ikinci maaşlarla ilgili konuştu. Şahin, "Beni hedef göstermek amacıyla algı yaratanlar var. Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, ‘birden fazla maaş aldığı ve bunun etik olmadığı’ yönündeki tepkilere ilişkin, “Beni hedef göstermek amacıyla algı yaratanlar var. Ben bakan müsteşarıyken ne maaş alıyorsam şimdi de aynısını alıyorum. RTÜK Başkanlığı dışında Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğimden dolayı maaş alıyorum. Bu da yasal ve etiktir” dedi.

ŞAHİN: YIPRATMA OPERASYONU 
Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık’a konuşan Şahin, RTÜK dışında sadece Halkbank’tan maaş aldığını ve bunun etik olduğunu söyledi. Şahin, “Bu belediyelerde de diğer devlet kurumlarında da böyle. Çok uçuk rakamlar aldığımı söyleyenler oldu, kesinlikle doğru değil. Bu bana karşı yıpratma operasyonunun parçası. RTÜK üyeleriyle aynı miktarda maaş aldığımı söylemek istiyorum” dedi.