RTEÜ’ye kayıt yaptıran onlarca öğrenci, kalacak yer bulmayınca KYK yurdunda iki günlüğüne geçici misafir edildi. Yurdu boşaltmak zorunda kalan öğrenciler, barınma konusunda destek bekliyor.

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Rize’de onlarca üniversite öğrencisi, barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne (RTEÜ) kayıt yaptıran onlarca öğrenci, kalacak yer bulamadığı için KYK Yeşilçay Yurt Müdürlüğü tarafından 2 günlüğüne misafir edildi. Bugün itibariyle yurtları boşaltması gereken öğrenciler, ne yapacakları konusunda çaresiz.

‘RİZE’DE KİRALAR YÜKSEK’
Duvar'da yer alan habere göre; Özel eşyalarıyla KYK yurtlarının kapısını çalan ve içeriye girmek için sıra bekleyen öğrenciler, Rize'de ev kiralarının yüksek olmasından yakındı. İsimlerini vermek istemeyen öğrenciler, "Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Rize’de ev tutmayı düşündük ancak burada kiralar oldukça yüksek. Bu nedenle devlet yurtlarını tercih ettik fakat yerleşemedik, yedekte kaldık. Okullar başladı, mecburen geldik ve kalacak yerimiz yok. Cumartesi ve pazar günleri RTEÜ ile Gençlik Spor İl Müdürlüğünden yardım alalım diye gittik, tatil olduğu için kimse ile görüşemedik. Mecburen KYK yurtlarının kapısını çaldık" dedi. Ciddi bir şekilde barınma sorunu yaşadıklarını söyleyen öğrenciler, "Şu anda KYK Yeşilçay yurdunda 2 gün misafir olarak kalabileceğimiz söylendi. Bugün pazartesi ve bugünden sonra yurtta kalmamız zor gözüküyor. Yurt hakkı elde eden arkadaşlarımız yerleşecek, biz yedekte beklemeye devam ediyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu pandemi sürecinde barınma sorunu da gerçekten çok ciddi bir sorun. Arkadaşlarla aramızda görüşüyoruz, havalar da soğudu. Yetkililerin soruna çözüm üreteceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

‘KIZ ÖĞRENCİLERİ UZUN SÜRE MİSAFİR EDEMEYİZ’
Öğrencilerin barınma sorunu yaşaması üzerine Rize Yeşilçay KYK Yurt Müdürü Ensar Mutlu, öğrencileri geçici olarak misafir edeceğini bildirdi. Yurt yetkilileri, yer sorunu yaşayan yüzlerce öğrencinin bulunduğunu ancak şu anda özelikle erkek öğrencileri bir süre daha misafir edebileceklerini, kız öğrencileri ise uzun bir süre misafir etmelerinin mümkün olmayacağını belirtti.