Konya Meram'da 7 kişilik Kürt aileyi katleden katil Mehmet Altun, 5 gündür yakalanamadı.

Şu ana kadar Altun'dan bir ize rastlanmadı. Gözaltına alınan, aralarında eşi ile ablası Ayşe Keleş'in de bulunduğu 14 kişinin ise sorgusu sürüyor. Altun'un eşinin sorguda, saldırıdan haberi olmadığını söylediği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı bölgede yürütülen çalışmalarda, kokuya duyarlı eğitimli köpek ile insansız hava aracıyla da arama yapıldı. Bunun yanı sıra özel harekat ve JASAT, hem Altun'un akrabalarının evlerinde hem de bölgedeki bazı mahallelerdeki sahibi il veya yurt dışında olan ve uzun süredir kullanılmadığı için boş olan evlere baskın yapıp, arama gerçekleştirdi. Yine ormanlık olan dağlık alanda kaçtığı ihtimali üzerinde durulan bölgede, mağaralar ve menfezler dahil arama yapıldı. Yoldan geçen sürücülerin araçları ise tek tek durulup arandı. Arama sırasında bölgede bulunan sigara izmaritleri, yiyecek ve içecek atıkları da tek tek incelendi. Ancak şu ana kadar herhangi bir ize rastlanılmadı.

Katilin sosyal medya hesabından ise özellikle 16 Nisan Referandumu döneminde saldırgan paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı.

Paylaşımlarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açıkça hedef alan Altun’un HDP’lilere ve “Hayır” oyu vermek isteyenlere karşı da tehditkar ifadeler kullandığı görüldü.