Toplumsal Haber Merkezi

AKP karşısında günden güne silikleşen muhalefet, tüm yurttaşlara devlet tarafından sağlanması gereken aşıların özel sektöre verilmesini isteyerek bir kez daha iktidarda neden AKP'nin olduğunu ve muhalefetin son halini gözler önüne serdi.

Uğur Dündar, İsmail Saymaz, gazeteciler Barış Yarkadaş, Orhan Uğuroğlu, Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu, CHP PM Üyesi Gaye Usluer ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'nin katıldığı KRT TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programı bu akşam gerçekleşti.

Yazar Uğur Dündar, programda skandal açıklamalara imza attı. İlaç ve aşı sekkötürün tekellerin elinde oyuncak haline geldiği son zamanlarda tüm yurttaşlara ücretsiz yapılması gereken Covid-19 aşılarının özel teşebbüse bırakılmasını isteyen Dündar "Eğer iktidar bunu başaramadıysa bu bağlantıları yapamadıysa, bilemiyoruz yapıp yapamadığını, onun için yapamadıysa diyorum, bıraksınlar özel teşebbüse. Evet özel teşebbüs şu anda bile parayı bastırıp en güvenilir aşılardan Türkiye’ye getirebilir" ifadelerini kullandı. 

DÜNDAR'DAN ASKIDA AŞI
"Aşı ithalatı serbest bırakılsın"
diyen Dündar "Bakın İsrail, Pfizer-Biontech’de yurttaşlarına yaptığı tüm aşıların sonuçlarını olduğu gibi apaçık paylaşma taahhüdünde bulunarak daha bir iki gün önce yeni bir parti aşı bağlantısı yaptı. Demek ki parayı bastırdığınız zaman ya da birtakım operasyonları yaptığınız zaman aşı alınabiliyor halen" dedi. 

Dündar "askıda aşı" kampanyası çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Diyelim ki aşı ithal edildi, bunun fiyatını kontrol etmek Sağlık Bakanlığı’nın görevi. Türkiye eczacıları, tıpkı grip aşısını uyguladıkları gibi tıpkı eksi 70 derecede korunması gereken aşı bu kapsam dışında tutulabilir. Yani Sinovac gibi 2 ila 8 derece arasında korunması gereken aşılar bunlar. Eczacılar, bu konuda çok deneyimli. Türkiye Eczacı Odaları örgütlenebilir ve eczaneler eliyle bu aşılama yapılabilir.

Maddi olanaklara sahip yurttaşlarımız kendi aşılarını olacakları gibi, olanaktan yoksun, maddi imkanları kısıtlı ya da bulunmayan yurttaşımızın aşılanmasını da üstlenerek askıda aşı uygulamasıyla bütün Türkiye'yi en kısa sürede aşılamak mümkün olabilir. 

Gürkan Hacır'ın "askıda aşının organizasyonunu kim yapacak?" sorsuna ise Dündar "yerel yönetimler yapabilir ve onlara bağışlarda yapılabilir bu doğrultuda." ifadelerini kullandı.

DÜNDAR'A TEPKİLER GECİKMEDİ
Koronavirüs aşısının özel teşebbüslerin eline bırakılarak, ücretli hale gelmesini taplep eden Uğur Dündar'a tepkilerde gecikmedi. Gazeteci Orhan Gökdemir sosyal medya hesabı üzerinden Dündar'ın açıklamalarını "Aşı sadaka değildir. Askıya bırakılan her şey sadakadır, insan onuruna aykırıdır. Hemen ayrımsız ücretsiz her yurttaşa aşı...." ifadeleriyle paylaştı.