Bir stajyer avukat, İstanbul Barosu bilgi havuzundaki stajyer avukat ilanlarına bulunduğu başvuruların birinden 2017’deki Başkanlık Referandumu öncesinde dahil olduğu “Hayır” kampanyasından fişlendiğine dair bir cevap aldı. “Bilge hanım üniversiteler halen ‘başkanlığa hayır’ demekteler?” şeklinde verilen cevapla stajyer avukatın üniversite öğrencisiyken katıldığı kampanyanın bilgileri dahlinde olduğu ima edildi.

YENİ SİSTEMİN İÇERİĞİNİ ÇOK SAYIDA KİŞİYE AÇIKLAMIŞTI
Stajyer avukat, 2017 yılında hukuk fakülteleri öğrencilerinden oluşan Hukuk Öğrencileri Meclisi’nin “Anayasayı bana sor” kampanyasına dahil olmuş ve o süreçte kampüste ve kent içerisinde çeşitli faaliyetlere katılmıştı. O dönem üniversitelileri referandum sürecinde “Hayır” çalışmalarına nasıl dahil edebileceklerine dair de kafa yorduklarını ifade eden stajyer avukat, o süreçte yeni sistemin içeriğini çok sayıda kişiye açıkladıklarını belirtiyor.

Atılan mail ile katıldığı faaliyetten dolayı fişlendiği ima edilse de stajyer avukat, dönüş yapan hukuk bürosuna “Başkanlığa hayır demekle kalmayıp baroların bölünmesine de hayır diyorlar” şeklinde bir cevap verdi. Aldığı dönüşü ve verdiği cevabı sosyal medya üzerinden duyuran stajyer avukat, o kampanyaya dahil olmasından ve birlikte çalıştığı arkadaşlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Stajyer avukatın sosyal medya üzerinden paylaştığı ifadeler şöyle:

Bugün İstanbul Barosu bilgi havuzundaki stajyer avukat ilanlarına başvuruda bulunurken cv gönderdiğim bir bürodan, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu kapsamında içinde bulunduğum çalışma nedeniyle şu şekilde bir dönüş aldım.

2017 yılında, referandum tartışmaları ilk başladığında, fakülteden birçok arkadaşımla birlikte akademiyi bu sürece nasıl dahil edebileceğimiz konusunda kafa patlattık ve aylar süren, anayasa değişikliğini ve başkanlık sistemi içeriğini anlattığımız bir çalışma yaptık.

'FİŞLENME SEBEBİ OLABİLECEĞİNİ BİLİYORDUM'

Bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak, başkanlık sistemine karşı “hayır”ı dillendirmenin bile fişlenme sebebi olabileceğini fakültede 1.sınıfken de çok iyi biliyordum maalesef bugün bu fakülteden mezun olurken de çok iyi biliyorum.

'GURUR DUYUYORUM'

Bu çalışmanın bir öznesi olduğum için de, bu çalışma esnasında omuz omuza olduğum arkadaşlarımla da gurur duyuyorum.

Stajyer avukatlar olarak ücret ödenmesiyle ilgili hiçbir düzenlemeye ve iş güvencesine sahip değilken bir de iş arama sürecinde dalga geçer gibi bu tarz cevaplarla karşılaşıyoruz.

'BU MEMLEKETİN HAYRINA OLMAYAN HER ŞEYE KARŞIYIZ AVUKAT BEY'

14 yaşındayken HES’lere karşıydık, 19 yaşındayken tek adam rejimine, 22 yaşındayken baroların bölünmesine. Bu memleketin hayrına olmayan her şeye karşıyız avukat bey, karşı olmaya da devam edeceğiz.