CHP'li Muharrem İnce, Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın 'Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce' iddiasının ardından basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.

CHP'li Muharrem İnce, Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın 'Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce' iddiasının ardından bugün saat 13:00'te basın açıklaması yapacağını duyurmuştu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

Değerli basın mensupları hepinize teşekkür ediyorum. Uzak yollardan geldiniz. Konumuza geçmeden önce bir fizik öğretmeni olarak bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.

Bu toplantıyı neden buraya yapıyorum Genel Merkez'de değil de. Dedemin arazisindesiniz. Güvenli yerlerde. 5 gün önce hissettim burada bir tezgah, komplo var diye hissettim. Sonra tweet atalım dedim arkadaşlar.

Sayın Genel Başkan 21 Kasım günü televizyona çıktı. Sonra gazetecinun sorusuna şaşırmadım dedi. Şaşırmadığına göre demekki önceden biliyor. Ama ismi açıklayamam dedi.
Ben bunu görünce eyvah dedim partim yara alacak.

Aynı Atatürk resmini kim indirdi indirmedi tartışmasına benzeyecek. Genel Başkana "Geleyim yanınıza açıklama yapalım" dedim. "Ben sana haber vereceğim" dedi, haber vermedi. Doğrusu bu açıklamayı 21'inde beraber yapmaktı. Ben partimi gözüm gibi sakınırım.

Ortada biz tezgah var bir komplo var. Sorumluları açığa çıkarılmalıdır. CHP bir şirket değildir, bir aile değildir, bir siyasi partidir. Türkiye'yi geliştirmeye, dönüştürmeyi hedeflemektedir. CHP, 82 milyon herkesi ilgilendirir.

Bu tezgahı kim kurdu? CHP bunu açıklamalıdır.

Muharrem İnce 2018 24 Haziran akşamından beri bir iftira kampanyası ile karşı karşıyadır. Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir.

Beni yıpratmak için harcadıkları enerji  AKP'ye harcasalar emin olun iktidar olurduk. Bu komployu tezgahı ortaya çıkarır, cezalandırır. Kompluyu kuranları partiden atarsak yeniden şahlanır arınırız.

Bir başka çağrım şudur; Genel Başkana, Kılıçdaroğlu'na da... Şaşırmadım dediniz, ismi biliyorum dediniz. Açıklamalısınız. 'Saray komplosudur' deyip bu işin içinden çıkamazsınız. Ben Saray'ı aklamıyorum. Bunun neresinde Saray, Erdoğan bunun neresinde?

Erdoğan Cumhurbaşkanlığından istifa ederim dedi. Saray memlekete çok kötülük yapmış olabilir bu başka birşey.

Kırklareli'de 146 kişiyi bir günde partiden atıyorsunuz. Bu komployu kuranları atmayacak mısınız? Bu komployu kuranlar bugün Muharrem İnce'ye kurar, yarın Kılıçdaroğlu'na kurar. Ben ona barış elini uzattım, gel beraber temizleyelim dedim....

Tek başıma kalsamda mücadele edeceğim.

Gazetecinin benimle ilgili haber yapması benim zoruma gitmez. Şurda köyde duvara 15 yaşında samanlığa CHP yazmıştım. 40 yıldır bu partide tuvaletleri yıkayarak, partinin bayraklarını asarak... Sayın Genel Başkanın bu söz ortaya atıldığında 'Biliyorum doğru' dedikten sonra siz kimi kast ediyorsunuz Muharrem İnce'yi mi?
Bu yalandır ben buna inanmıyorum demesini bekliyordum.

Partinin Sözcüsü ağzını açmadı daha ne diye savunmuyorsunuz? Kim oluyorsunuz siz de savunmuyorsunuz? Muharrem İnce parti baraja takıldığında il başkanımızdır, Cumhurbaşkanımızdır, iftira atıyorsunuz deselerdi içim yanmazdı.

Saray'dan para alanlar yazıyorlar da yazıyorlar.. Atamıyorsunuz bunları? Ben bu ülkede 16 yıl milletvekilliği yaptım. Erdoğan'la, Akşener'le, Karamollaoğlu ile görüşürüm. Tweet atarım bilgi veririm.

Bu gerek Genel Başkanın gerekse Parti Sözcüsü'nün "Muharrem İnce'ye güveniyoruz" dememeleri ciğerimi dağladı.

Dedikodu AKP Genel Merkezi'nden mi çıkıyor, CHP Genel Merkezi'nden mi? Ne diyor kaynak "Ben bunu CHP'liden öğrendim, Kılıçdaroğlu'na doğrulattım" diyor. Bunu bulmak boynumuzun borcudur.

Mutlaka hesaplaşacağız, bu hesabı görmeden yürüyemeyiz. Hesaplaşmadan, helalleşemeyiz.

UĞUR DÜNDAR VE CANDAŞ TOLGA IŞIK'A TEŞEKKÜR
Burada teşekkür etmem gerekenler var. Başta Uğur Dündar. Kendisine deneyimi ile ağabeyimiz olarak teşekkür ediyorum. Can Tolga Işık ona da geliyor. Birileri yazdırmak istiyor kendileri yazmıyor. Uğur Dündar ve Candaş Tolga Işık'a teşekkür ediyorum.


Bana oy veren vermeyen 80 milyonun vicdanına sesleniyorum; Ben bunun neresindeyim?
Adımı haber yaptırmak günah değil mi? 41 yıl sonra 30 barajını ben aştırmadım mı? Meydanları beraber umutla doldurmadık mı? Kendiniz aday olamadınız, mecbur kaldınız aday yaptınız?

'KÖTÜ İNSANLARDAN İYİ YÖNETİCİ OLMAZ!'
Bugün dedikodu yapanlar, otobüsüme binmek için torpil yapmadınız mı? Ne yaptım ben size? Size ne kötülük yaptım ben? Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz! Ben bu partinin her kademesinde bulundum. Size bütün samimiyetimle söylüyorum, hiçbir ikbal derdinde değilim.

80 yaşında yalan yazıyor bi gazeteci. Torunuma buraya çıkarken şunu dedim; Mücadelem senin için. Şu tarlada inek otlatıyordum. Ben burada inek otlatırken ben başardım zaten. Köy çocukluğundan buralara geldim... Derdim ülkem, çocuklarımız.

Bu ülkenin Atatürkçülerine, samimi Müslümanlarına, işsizlerine, geçinemeyen emeklilerine, sağcılarına, solcularına sesleniyorum. Ben aynı noktadayım, ben sizin bildiğiniz Muharrem İnce'yim. Öfkesini de sevgisini de önünüzde yaşayan Muharrem İnce'yim.

CHP'DE Mİ DEVAM EDECEK?
Ben mücadelemi CHP'de yapacağım. CHP benim için yaşam şeklidir.


Talat Atilla açıklamalıdır. Sayın Genel Başkan, Talat Atilla'ya 'açıklamanı yap' demelidir. Saray açıklamasını yaptı. Şimdi Talat Atilla açıklamalıdır, "Bu CHP'lidir"

Hangi CHP'li ile konuşmuş, çevresini 48 saatte çözeceksiniz. 2 günde partiden atacaksınız. Bunun çaresi bu.

Benim partililiğimi tartışacak bir Allah'ın kulu yoktur. Parti kapatılsın vakıf yapılsın diyenler benim partiliğimi sorgulayamaz. Sayın Genel Başkan ne dedi; "Biliyorum, şaşırmadım,"

Erdoğan nasıl kandırılmışsa, bizim Genel Başkan da kandırılmış. Ne biliyorsunuz? dedim. Cevap vermedi.
'Bak Genel Başkanım dedim yapma etme yara alacağız' dedim.

'CHP İÇİNDEKİ ÇETE' SÖZLERİ
Muharrem İnce, "CHP içindeki çete kim?" sorusuna "Aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler" yanıtını verdi.


"İSTİFAYA DEĞİL, SORUNU ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUM"
Bunu çözmeden CHP'nin 'temiz siyaset' deme hakkı ortadan kalkar. Sayın Genel Başkanı istifaya davet etmiyorum, bu sorunu çözmeye davet ediyorum. Ne zaman çağırırsa ordayım. Bu tezgah, bu komplo çözülmeden CHP'nin 'temiz siyaset' söylemi yara alır.

24 Haziran akşamı benim için iftira atanlar, 'Saray'a gitti' iftirasını atanlarla aynı gruptur. Planı kurdum, kurultayda daha da fazlasını anlatacağım.

1,5 yıldır sustum. Kan kustum, kızılcık şerbeti içtim.

Amaç beni devre dışı bırakmak, "Sayın Kılıçdaroğlu biz senin yanındayız. Biz önce Muharrem İnce'ye komplo kuracağız, sonra sana komplo kuracağız" da olabilir.