HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, cezaevinde Selahattin Demirtaş ile görüştü. Katırcıoğlu, “Gayet iyi. Hiçbir sıkıntısı yok. Bir nefes alma sorunu yaşamış bir hafta önce ama gayet iyi, kendinde ve heyecanlı bir şekilde sohbet ettik” dedi.

Katırcıoğlu, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile birlikte Demirtaş’ı ziyaret etti.

Katırcıoğlu, Demirtaş ile görüşmesine ilişkin şöyle dedi:

Gayet iyi. Hiçbir sıkıntısı yok. Fakat bir nefes alma sorunu yaşamış bir hafta önce şimdi gayet normal, gayet iyi, gayet kendinde ve heyecanlı bir şekilde bir-iki saatten fazla sohbet ettik. Bir sıkıntısı yok yani ama önümüzdeki günlerde bir hastaneye gidip tetkikler yapmasını önerdi  Necdet Bey, kendisi doktordur. Dolayısıyla bir sıkıntı yok.

BİR HAFTA ÖNCE SIKINTI YAŞAMIŞ
Tarafsız'dan Mehtap Gökdemir'e konuşan Katırcıoğlu, “Normal cezaevinde… F Tipi cezaevinde normal görüşmeye gittik. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Ondan sonra Demirtaş geldi, onunla görüştük. Değişik bir durum yok, normal bir hapishane ziyaretiydi. Zaten biz Osman Kavala’ya gittik sabahleyin, buraya gelmiştik. Tamamen tesadüf oldu, şaşırdık biz de zaten” diye konuştu.

Katırcıoğlu, Demirtaş’ın bir hafta önce bu sıkıntıyı yaşadığını belirterek, “Bir hafta önce olmuş, sabaha karşı bu sıkıntıyı yaşamış. Abdullah Zeydan yardımına gelmiş. Hafif baygınlık geçirmiş anladığım kadarıyla. Ama şey diyor; yani böyle bir sıkıntım var, halkım da bilsin diyor, ama hapishane yönetimiyle ilgili bir sıkıntım yok, sadece F tipi olduğu için yüksek güvenlikli hapishane olduğu için…” dedi

Daha önce böyle bir şikayeti olup olmadığına ilişkin Katırcıoğlu, “Varmış anladığım kadarıyla. Önce görüşmüşler zaten hapishaneye gelen doktor gelmiş fakat önümüzdeki günlerde hastaneye gideceğim, dedi. Gitmek istemedim önce çok da yaygınlaşsın istemedim dedi. Durum bu” dedi.

Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin Katırcıoğlu, “Bizden fazla konuştu neredeyse, hiçbir sıkıntısı yok bileseniz” dedi.

DEMİRTAŞ NE MESAJI VERDİ?
Katırcıoğlu, Demirtaş’ın görüşmede verdiği mesajlara ilişkin şöyle dedi:

Türkiye’nin şu anda dedi, herkese ihtiyacı var, bizsiz olmaz ama onlarsız da olmaz, dolayısıyla birlikte bu tek adam yönetimini değiştirmemiz lazım diye mesaj olarak böyle bir mesajı oldu.