Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 şiddetindeki depremin artçıları devam ederken, Malatyalılar oluşan hasardan dolayı evlerine dönmekten korkuyor. Depremde en fazla etkilenen Pütürge ilçesi Gündeğer Mahallesine şu ana kadar herhangi bir yardım ulaşmadı. 30 evin yıkıldığı mahallede depremzedeler iki gecedir eksi beş dereceye varan soğukta kulübe ve arabalarında sabahlıyor. Mahalle muhtarı Selahattin Yıldırım, devlet ekranına yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmelerine rağmen şu ana kadar herhangi bir yardımın kendilerine ulaşmadığını kaydetti. Mahalleli Yusuf Yıldırım, “İçine girebileceğimiz bir çadır dahi yok” diyerek yaşadıklarını anlattı. 

Sivrice’ye 10- 15 kilometre uzaklıkta olan 60 hanelik mahallede 30 ev ile 10 ahır olmak üzere 40 yapı yıkıldı. Geriye kalan evler ise ağı hasarlı olduğu için mahalleli içine giremiyor.

‘DEVLET BİZE EL ATMADI’
MA'nın haberine göre; “Devlet deprem gününden bu zamana kadar bize el atmadı” diyen muhtar Selahattin Yıldırım, depremden sonra kendilerini ziyarete gelen Malatya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP ve MHP milletvekillerinin kendilerine çadır ve yardımlarda bulunulacağını söylemelerine rağmen şu ana kadar çadırın verilmediğini söyledi. Yıldırım, “Yani Gündeğer mahallesine herhangi bir şey gelmedi. Dün gelecek dediler, gelmedi. Kaymakamı arıyoruz birazdan gelecek diyor. Jandarmada aynısını söylüyor. Velhasıl gelmedi” dedi.

‘İNSANLARDA HAYVANLARDA DIŞARDA’
İki gecedir evleri yıkılan yurttaşların soğukta kaldıklarını vurgulayan Yıldırım, “İnsanlarımız dışarda ateş yakıp geceyi geçiriyorlar. Bu gecede aynı şeyi yapıyorlar. Bu durumun yaşanmaması lazımdı. Bu durumun yaşanmasına çok üzüldüm. Çadırların bugün geleceğini söylediler. Bakalım gelecek mi? Evleri yıkılan insanların hepsi dışarda. Arabalarının içinde geceyi geçiriyorlar. Yine ufak kulübelerde ateş yakarak sabahlamaya çalışıyorlar. Önceki akşam devlet ekranı geldiğinde kendilerine çadıra ihtiyacımız olduğunu söyledik. Yaklaşık 10 tane de ahır yıkıldı. Yine o insanlarda dışarda, hayvanlarda” diye konuştu.

İstanbul’da yaşayan Yusuf Yıldırım adlı mahalleli, depremden sonra annesi ve babasının yanına geldiğini, evlerinin yıkılmasa da yaşanılabilecek durumda olmadığını kaydetti. Sarsıntıların halen devam ettiğini, evin içine girilmeyecek kadar riskli olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

“Depremden sonra annem ve babam geceyi dışarda geçirdiler. Şu anda da dışardalar. İçine girebileceğimiz bir çadırımız dahi yok. Dün için gelecek dediler ama şu ana kadar bize ulaşan bir şey yok. Dün ve gece dışardaydık. Sağ olsun komşularımız evlerinin kapılarının açtılar. Annem ile babam başka bir komşumuz da misafir olarak aldı. Umarım bugün çadır gelir. Şu anda hava durumu eksi 3 ile 5 derece arasında. Bu soğukta dışarda kalıyoruz. Devlet bu konuda bize destek vermedi. Bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”