İran'ın başkenti Tahran'a gitmek için 14 Ekim'de Hakkari'den İstanbul Havalimanı'na gelen Bahtiyar Fırat'ın eşi Esra Fırat, kocasından o günden beri haber alamadığını söyledi. Pasaport kontrolünden geçtikten sonra polis tarafından, "İstihbarata teslim edilmek üzere seni gözaltına almamız gerekiyor" denilen Bahtiyar Fırat, yapılan işlemlerin uzamasıyla birlikte uçağını kaçırdı. Esra Fırat, kocasının "Yanlış anlaşılma olmuş" denilerek serbest bırakıldığını, ancak geceyi geçirmek için otele giderken telefonda kendisine, "Beni takip ediyorlar, telefonum kapanırsa savcılığa başvur" dediğini aktardı.

AİLE İSTANBUL'A GELEREK SAVCILIĞA BAŞVURDU
Savcılığın ilk aşamada kendisine, "Bahtiyar'ı MİT gözaltına almış, sabırlı olun" dediğini belirten Fırat, 18 Ekim günü dosyaya el koyan başsavcılık tarafından ise eşinin nerede olduğunun bilinmediği, kameraların incelenmediği ve soruşturmanın henüz devam ettiğinin söylendiğini ifade etti.

'EN AZINDAN AKIBETİNİ BANA SÖYLESİNLER'
Eşinin telefonu kapandıktan sonra Hakkari'den İstanbul'a gelen Esra Fırat, "Eşim bir suç işlemişse bile şu an nerede olduğunu, sağlığını ve akıbetinin ne olduğunu bana söylesinler. Bir haftadır savcılık tek bir açıklama yapmadı. Eşim şu an nerede ve ne yapıyor bilmiyoruz" dedi.