AKP’li Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın “şerefsiz” dediği polisin eşi, olayın kurgu olduğuna dönük iddialara cevap verdi.

Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi’nin 18 Temmuz 2021 arife günü telsiz anonsuyla yaptığı ihbar üzerine durdurduğu araçta bulunan AKP’li milletvekili tarafından hakarete uğrayan polis memurları Muharrem Aydoğan ve Muhammed Yar’ın bir yıldır görevlerine döndürülmediği ortaya çıktı.

Olaydan iki ay sonra sosyal medyada yayınlanan ve AKP’li vekilin polise “şerefsiz” dediği görüntüler kamuoyundan büyük yarattı.

Son günlerde, işte o görüntülerle ilgili bir takım iddialar ortaya atıldı. Polis memuru Aydoğan’ın babasının aktif CHP üyesi olduğu, CHP’li Mahir Ali Başarır’la defalarca görüştüğü ve görüntüleri verdiği haberleri yayıldı.

Sosyal medyada binlerce mesaj paylaşıldı.  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da attığı mesajlarla, bu iddiaları dile getirdi. Görüntüleri yayınlayan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı hedef aldı. Görüntülerin hukuka, disipline aykırı çekildiğini ve yine hukuksuz bir şekilde temin edilip yayınlandığını öne sürdü.

Polis memuru Aydoğan’ın babasının iki yıl önce yaşamını yitirdiğini kanıtlayan belge

Ancak polis memurunun babasının olay yaşanmadan 2 yıl önce öldüğü ortaya çıktı. İddiaları tamamen boşa çıkaran Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer oldu. Twitter canlı yayınında polis memurunun eşi Sevcan Aydoğan’la görüşen Faruk Sezer, tüm detayları ve ölüm belgesini polisinsesi.org sitesinden yayınladı.