CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, belediyeye yönelik karalama kampanyaları ve kayyum tehditlerine “Biz meci (imece) kültürüyle ve halk meclisleriyle Fındıklı’yı yöneteceğimizi başından beri söylemiştik. Kim rahatsız olursa olsun. Biz halkın iradesinden daha büyük değiliz” ifadeleriyle yanıt verdi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Rize’de kazandığı tek ilçe olan Fındıklı’da, belediyeye yönelik karalama kampanyaları ve kayyum tehditlerine karşı bugün (15 Haziran) partinin çağrısıyla halk sokağa çıktı.

Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde Fındıklılılar, polisin engellemesine rağmen dağılmadı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da belediye önünde yaptığı açıklamada “Herkese rağmen her şey çok güzel olacak” dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, “Halk, iradesine sahip çıkmak için bugün bir araya geldi” dedi.

GEMİLERİNİ YALANLA YÜRÜTÜYORLAR
Çervatoğlu, seçildiği günden beri Fındıklı’da meci (imece) kültürünün hakim olduğu bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ancak seçim sonuçlarını hazmedemeyen grupların, kamunun gücünü arkalarına alarak karalama kampanyası başlattığını belirterek şunları kaydetti:

Fındıklı’daki ‘Millet Bahçesi Parkı’nın adını ‘100. Yıl Atatürk Parkı’, buradaki ‘Millet Kıraathanesi’nin adını ise “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirmemiz, daha sonra Lazca ve Hemşince dil kursları, yeni yıl etkinliği gibi kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz üzerinden karalama kampanyaları yürütüyorlar. Belediye hizmetleriyle ilgili hiçbir soruşturma yok. Ancak belediye başkan yardımcılığım döneminde yaşadığım bir tartışma üzerinden yalancı şahitlerle ‘dini değerleri aşağılamak’ iddiasıyla dava açtılar. Geçen yıl ağustos ayındaki Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivalimizde polis hiçbir durum yokken havaya ateş açtı ve ortalığı sakinleştiren bendim. Polis darp edildi diyerek sözde rapor almışlar. Bizim suç duyurumuza cevap verilmedi ancak bizlere dava açıldı. Şimdilerde bu ve benzeri kumpaslar üzerinden kayyumu konuşur noktaya geldiler.

'BUGÜN İRADEMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ'
“CHP bu kumpasa karşı Fındıklı halkına çağrı yaptı ve Fındıklılılar iradesine sahip çıkmak için bugün bir araya geldi” diyen Çervatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Basın açıklamasını engellemek için pandemiyi gerekçe göstererek alelacele yasak kararı aldılar. Sosyal mesafeyi de gözeterek CHP önünde açıklama yapıldı. Belediyeyi ziyaret edip bina önünde açıklama yapmak istemeleri üzerine ise ilçe ablukaya alındı. İnsanları terörize etmeye çalıştılar. Bunun üzerine partililerle görüştüm ve belediye önünde kısa bir açıklama yaptım. Biz meci kültürüyle ve halk meclisleriyle Fındıklı’yı yöneteceğimizi başından beri söylemiştik. Kim rahatsız olursa olsun. Biz halkın iradesinden daha büyük değiliz. Sadece seçilmişlerle değil halkın doğrudan katılımıyla yönetmeye devam edeceğiz. Bizim adımız da soyadımız da Fındıklı. Biz Fındıklı’ya hizmet etmek için geldik ve Fındıklı halkı bize ‘bir kuruşumuza bile sahip çıkın’ dedi. Biz de bunu yapmaya devam edeceğiz.