CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın Maden ilçesinin Kısabekir Köyü'nde bulunan bakır, kobalt, kurşun, çinko ve demir madenleri rezervlerin çıkarılması ve işletilmesi ile ilgili yapılacak ve toplamda 2 milyara mâl olacak ihalede yandaş şirketlere peşkeş çekileceğine dair iddiaların olduğuna dikkat çekmesinin ardından AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, maden ihalesinin 4 Nisan tarihine ertelendiği açıklanmıştı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ihale şartnamesinde yapılacak değişiklikler ve ilaveler kapsamında ihalenin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, '232. ihale grubunda ihale edilmek üzere ilan edilen Elazığ-Adıyaman illeri dahilinde bulunan sahanın 04.04.2022 tarihinde yapılacak ihalesi evraklarında ve şartnamede yapılacak değişiklik ve ilaveler kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir' denildi.

CHP’li VEKİL ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
İhalenin şartnamesinde düzenlemeler yapılması gerektiğine belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ihalenin peşkeş çekilmesinin önüne geçilmesi uyarısında bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

* Bu ihaleyi isteyen firmaların engellenme riski var. Bizim buradaki önerimiz, kamu- özel sektör ortaklığı gerçekleştirilerek bu sahanın işletilmesidir.  Karadeniz'de bulunan doğalgaz Maden'de bulunan rezervden ülke ekonomisine daha az katkı sağlayacak bir kaynak.

* Buranın birilerine peşkeş çekilmesinin önüne geçilmelidir. Adıyaman'daki saha ayrı bir ihalenin konusu yapılmalıdır, Maden'deki saha ayrı ihale konu olmalıdır. Bu sahalardaki milli servet de kamu-özel ortalığı ile işletilip ülke ekonomisine kazandırılmalıdır.