HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Edirne ve Hakkari’dan başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün yarın Ankara’da açıklanacak bir deklarasyonla tamamlanacağını söyledi.

Yürüyüşün Edirne kolunda yer alanların karşılandığı İstanbul Sultanbeyli’de konuşan Buldan, “Edirne’de başlayan bu yolculukta önümüze çeşitli engellemeler ve barikatlar kuruldu. Halkla bir araya gelmemizi engelleme çalıştılar. Bugün de konvoyumuzun kitlesel bir şekilde ilçeye giriş yapmasına izin vermediler. Bu engellemeler faşizmdir, antidemokratiktir, yasalara ve anayasaya aykırıdır. Kurulan barikatlar halkla bir araya gelmemize engel olamayacak" sözleriyle yürüyüşlerine dönük engellemelere tepki gösterdi.

Her şeye rağmen halkla bir araya gelmeye devam edeceklerini söyleyen Buldan, Kandıra Cezaevi'ne hareket edeceklerini belirterek, partisinin tutuklu milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve üyelerinin isimlerini tek tek saydı. Buldan "Milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımızın cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduklarını biliyoruz. Bu hukuksuzluklara karşı başlattığımız yürüyüşümüz amacına ulaşacaktır. Arkadaşlarımız özgür kalana kadar yürüyüşümüz devam edecektir" diye konuştu. 

Buldan, "Demokrasi yürüyüşümüzü yarın Ankara'da tamamlıyoruz. Ankara'da belirli bir yerde, bir deklarasyonla birlikte yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Ancak bu yürüyüşü sonlandırmayacağız. Farklı etkinliklerle sizlerle bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu yol uzun bir yol. Bu yolun sonunda barış, demokrasi ve adalet var" dedi.